KüçükKaktüs
Centipat
Teşekkürler sağolunHızaşırtmada çok yüksek voltaj elektron göçüne sebep olur. Normal değerlerde hiçbir şey olmaz.
Evet 2.seçenek işaretliydi doğruymuş@KüçükKaktüs Tekrar soruyorum, Prime95 Small FFT testini yaptığına emin misin? Sıcaklık çok düşük görünüyor. Blend veya farklı bir seçenek olmadığına emin misin? Alttaki gibi olmalı:
Eki Görüntüle 449400
Eğer bu şekilde 72 dereceyi geçmediyse çok iyi gerçekten. Test esnasında ne kadar güç tükettiğini de paylaşabilirsen sevinirim.
Blend en iyisi değil mi?@KüçükKaktüs Tekrar soruyorum, Prime95 Small FFT testini yaptığına emin misin? Sıcaklık çok düşük görünüyor. Blend veya farklı bir seçenek olmadığına emin misin? Alttaki gibi olmalı:
Eki Görüntüle 449400
Eğer bu şekilde 72 dereceyi geçmediyse çok iyi gerçekten. Test esnasında ne kadar güç tükettiğini de paylaşabilirsen sevinirim.
Bende buradaki konulardan okuya okuya başarabildim.Nedense OC'ye biraz karşıyım benUEFI üzerinden otomatik profillerle yapılanlarda sorun yok ama voltaj artırma ile yapılanlar elbet cihaza zarar veriyordur az bile olsa.
Teşekkürler cevap içinKimse zarar gelmeyeceğinin garantisini vermez, elektronik parçaya ne zaman ne olacağı bilinmez. Çok zorunda olmadıkça OC işine yanaşmayın.
Ben ikisinde de test yaparken hepsini seçiyordum.@painkiller O zaman AMD işlemcilerde PBO ile 1.55V görünce küçük çaplı kalp krizi geçirirsin herhalde. AMD bunun bile herhangi bir zararının olmadığını söylüyor. Ben manuel OC'yi daha mantıklı buluyorum. Bu voltaja ihtiyaç duymadan tüm çekirdekleri aynı frekansta çalıştırmak daha iyi. 3900X hariç elbette. Çünkü tüm çekirdeklerde 1.45V'un üzerine çıkmadan 4.7 GHz'e ulaşmak imkansız gibi.
@Lemi Galip İşlemci stabilitesini ölçmek için Small FFT veya AIDA64 FPU en iyisi. AVX komut setini kullanıyorlar ve işlemcinin stok kapasitesinin çok üzerinde güç çekiyorlar bu testler. Sıcaklıklar 90'ın altında olduğu sürece herhangi bir problem yok. Yüksek sıcaklık da stabiliteyi bozabilir. Bu sebeple ben genellikle 85'in üzerine çıkarmamaya çalışıyorum. Tabii bu benim kişisel görüşüm. Yoksa 90'a kadar herhangi bir problem yok. Aslında üzerisi için de problem yok ancak throttle sınırına ne kadar yaklaştıkça ya sistem restart atar ya da işlemci frekans düşürür. Dikkat etmek gerekiyor bu sebeple.
@painkiller O zaman AMD işlemcilerde PBO ile 1.55V görünce küçük çaplı kalp krizi geçirirsin herhalde. AMD bunun bile herhangi bir zararının olmadığını söylüyor. Ben manuel OC'yi daha mantıklı buluyorum. Bu voltaja ihtiyaç duymadan tüm çekirdekleri aynı frekansta çalıştırmak daha iyi. 3900X hariç elbette. Çünkü tüm çekirdeklerde 1.45V'un üzerine çıkmadan 4.7 GHz'e ulaşmak imkansız gibi.
@Lemi Galip İşlemci stabilitesini ölçmek için Small FFT veya AIDA64 FPU en iyisi. AVX komut setini kullanıyorlar ve işlemcinin stok kapasitesinin çok üzerinde güç çekiyorlar bu testler. Sıcaklıklar 90'ın altında olduğu sürece herhangi bir problem yok. Yüksek sıcaklık da stabiliteyi bozabilir. Bu sebeple ben genellikle 85'in üzerine çıkarmamaya çalışıyorum. Tabii bu benim kişisel görüşüm. Yoksa 90'a kadar herhangi bir problem yok. Aslında üzerisi için de problem yok ancak throttle sınırına ne kadar yaklaştıkça ya sistem restart atar ya da işlemci frekans düşürür. Dikkat etmek gerekiyor bu sebeple.