Overclock işlemi parçayı garanti kapsamı dışında bırakır mı?

serhatzorlu45

Femtopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
54
Arkadaşlar hepinize merhaba. Bugün artık kafamdaki saçma sapan ama beni cidden çok rahatsız eden soruları kafamdan çıkartmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

İlk sorum şu, overclock işlemi uyguladım. Parça garanti dışı kalır mı?
AMD Ryzen 2600X işlemcime 1.248 voltaj değeri ile 4.0 GHz'e yükselttim. İşlemcini Max Boost'u 4.2 GHz. Buna rağmen işlemcimin garantisi devre dışı kalmış olabilir mi?
Aynı şekilde Zotac Gaming NVIDIA GeForce GTX 1650 Super ekran kartıma da +120 Core clock ve +450 Memory clock olmak üzere overclokladım. Garantim devre dışı mı kaldı?
Lütfen soruma cevap verin.
Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Şöyle, yaparsanız kalmaz ama işlemciye zarar verme olasılığınız var olduğunu belirtiyor Intel ve bu sorumluluk size aittir diyor yani zarar verirsen garanti kapsamı dılı kullanıcı hatası oluyor.
 
Hayır garanti dışı olmuyor ömrüde azaltmıyor garanti dışı olsa O.C yapılabilen anakartlar tavsiye edip işlemcinin çarpan kilidini açmazlardı :D ve zaten 3600x = 3600 O.C

AMD belli bir voltaja kadar garanti veriyor :)
 
Garantiniz hala mevcut, kartınız zarar görse dahi büyük ihtimalle garanti kapsamına sokarsınız. Kullandığım ekran kartı imzamda mevcut. Ortalama olarak +140MHz çekirdek, +1GHz bellek hızlarıyla kullanıyorum. Yaklaşık 3 hafta önce farklı bir sorundan ötürü garantiye yolladım, hiç sorun yaşamadan 3 gün sonra kartımın tüm soğutma sistemi yenilenmiş olarak geldi. Sorun yaşamazsınız.
 

Geri
Yukarı