Overclock nasıl yapılır?

Eginli1986

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar HP Pavilion 15 laptop'um var. 10 FPS falan daha almak için yapmak istiyorum abartmadan.

i5 4210U 1.70 2.40GHz
12 GB RAM
750 HDD
Win 10 Pro
NVIDIA GT 840M ekran kartı

Ben nalburadan mi alacağım onu laptopçular çok pahalı satıo ama + FPS yükseltrmi macun yerin ne sürebilirim öneri?

Nalbur ne alaka? Elektronik parçalar için üretilmiş bir ürünü neden su borusu gibi inşaat malzemeleri satan bir yer satsın?

Ayrıca neden FPS arttırsın Turbo Boost ile 2.7gzh değerine çıkıyor eğer bu değere çıkamıyorsa termal macun ısıyı düşüreceğinden dolayı bu değer çıkar performans az da olsa artar.

Termal macun yerine hiçbir şey süremezsiniz.

İnternetten alacaksınız 40 60₺ bayılacaksınız adam akıllı bir ürün alacaksanız. Arctic MX-4 4 gr Termal Macun Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe alın size link.

İçini açıp sistemin temizleyemeyecekseniz eğer gidin tanıdık bir bilgisayarcıya değiştirtin veya bilgisayardan analayn bir tanıdığınıza.

Nalbur ne alaka? Elektronik parçalar için üretilmiş bir ürünü neden su borusu gibi inşaat malzemeleri satan bir yer satsın?

Ayrıca neden FPS arttırsın Turbo Boost ile 2.7gzh değerine çıkıyor eğer bu değere çıkamıyorsa termal macun ısıyı düşüreceğinden dolayı bu değer çıkar performans az da olsa artar.

Termal macun yerine hiçbir şey süremezsiniz.

İnternetten alacaksınız 40 60₺ bayılacaksınız adam akıllı bir ürün alacaksanız. Arctic MX-4 4 gr Termal Macun Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe alın size link.

İçini açıp sistemin temizleyemeyecekseniz eğer gidin tanıdık bir bilgisayarcıya değiştirtin veya bilgisayardan analayn bir tanıdığınıza.
ya kardeşim gerçekten Allah razı olsun.bana yardım ediyorsun Allah razı olsun senden.gerçekten.kızma bana ben inan bilmiyorum soruyorum öğreniyorum.Ama çok şükür şaşırabilirsin ama inan bu içini açıp falan sökme konusunda çok yetenekliyimdir.ben 3 4 kez söktüm içini laptopumun çok zor olmasına rağmen laptoplar arasında.ama mesela dielimki ucuz bişey aldım nolcak ? neden illa pahalı alim mesela 10 luk alınca nolcakki mesela ben eti cin varya onun tadını sevmiyorum hiç.ama bimdeki onun aynsının sahtesi var.onu daha çok seviyorum daha çok işimi görüyor.böyle birşey olabilirmi sence macunla aynı mantıkta düşünebilirsek ?? ne dersin kardeşim önerin nedir bana ?

@Eginli1986 attığım linkte bulunan macunu alın. 10₺'lik macundan fayda beklenmez. Macunlarda ısı iletime göre sıcaklık değerleri gösterilir. Örnek olarak thermal grizzly pahalı ama ısı iletimi yüksek her ne kadar aynı görevi görse bile çok fazla değişiklik oluyor.

Diyelim bu pahalı olanı aldın 70 75 gördü 10₺ olanı aldın 90 100 gördü gibi.

Yukarıda attığım linkten alın parasına göre kaliteli ve ısı iletim değeri yüksek.

@Eginli1986 attığım linkte bulunan macunu alın. 10₺'lik macundan fayda beklenmez. Macunlarda ısı iletime göre sıcaklık değerleri gösterilir. Örnek olarak thermal grizzly pahalı ama ısı iletimi yüksek her ne kadar aynı görevi görse bile çok fazla değişiklik oluyor.

Diyelim bu pahalı olanı aldın 70 75 gördü 10₺ olanı aldın 90 100 gördü gibi.

Yukarıda attığım linkten alın parasına göre kaliteli ve ısı iletim değeri yüksek.
kardeşim valla ne diyim çok teşekkür ederim çok sağolasın bana yardım ediyorsun.İşin aslı şu ben 25 sene sonra ilk defa laptopum oldu intel pentium 4 2.8 vardı bende hani biliyormusun bilmem. youtube bile girmiyordu kasalı tüplüydü.Baktım atık açılmıyor pc ve formatta olmuyor 25 sene sonra bunu aldım intel ekran kartlı aldım baktım olucak gibi değil bunu aldım.Hani ondan dolayı içimde bi oyun hasreti var 35 oldum yaş ama işte ne bilim öyle yani.özeniyordum ben ets 2 var oyun onu oynuyorum kirkenes diye bir yer online oynanıyor fps yüksekler falan çok şükür bende bana göre yetiyor sadece 10 fps ihtiyacım var o kadar.+ 8 di ram tek slottu.+ 4 yaptım çift kanal oldu 2 ci slota 12gb ram oldu yükselttim ama bana psikolojik olarakmı yoksa gerçektenmi öyle geliyor sanki hızlandı gibi ne bilim .

@Eginli1986 Dual Channel RAM bilgisayarın işlemlerini bir nebzede olsa hızlandırır yani psikolojik değil.

ETS Online'de zaten çoğu bilgisayarda donma yaşanıyor öyle oyunu oynatmayacak kadar değil ise bir sorun olmaz.
Zaten düşük FPS değerleri ile oynan oyunlardan alınan zevk yüksek FPS değeri ile alınan zevk ile karşılaştırılamaz bile. Onun verdiği oyun zevki kadar iyi bir zevk yoktur.

Şu sıralar piyasa çok yükseldi 2 3 sene önce almış olsaydınız bu Laptop'a verdiğiniz paraya çok daha performanslı sistem alabilirdiniz.

İleride çok daha iyisi nasip olur merak etmeyin istediğiniz oyunu kasmadan etmeden oynayatacak bir şeyler.

@Eginli1986 Dual Channel RAM bilgisayarın işlemlerini bir nebzede olsa hızlandırır yani psikolojik değil.

ETS Online'de zaten çoğu bilgisayarda donma yaşanıyor öyle oyunu oynatmayacak kadar değil ise bir sorun olmaz.
Zaten düşük FPS değerleri ile oynan oyunlardan alınan zevk yüksek FPS değeri ile alınan zevk ile karşılaştırılamaz bile. Onun verdiği oyun zevki kadar iyi bir zevk yoktur.

Şu sıralar piyasa çok yükseldi 2 3 sene önce almış olsaydınız bu Laptop'a verdiğiniz paraya çok daha performanslı sistem alabilirdiniz.

İleride çok daha iyisi nasip olur merak etmeyin istediğiniz oyunu kasmadan etmeden oynayatacak bir şeyler.
çok teşekkür ederim :) ssdti alsam peki şimdi 2 kanal oldu ya ramim ssd olunca hani yapmayacağı varsa bile yapacağı olurmu laptopumun fps etkisi hani şöyle düşünelim kebap varya mesela acılı daha güzel acısız isteyen birisi bile kebap olunca azda olsa lezzetli olsun diye acı atar ya hani öyle bi durum olabilirmi ?? ssd alınca bu 2 kanal olduğu için ?

@Eginli1986 SSD FPS değerlerine bir etkide bulunmaz ancak gözle görülür sistem için performans artışı sağlar. Yani oyunlardaki kaplamalın hızlı yüklenmesi, oyunların hızlı açılması sistemin hızlı açılması gibi.

480 GB Patriot SSD alın biraz tuzlu yetmeyebilir oyunların hepsine çok yüksek boyutlar olmadığı sürece gayet yeterli.

@Eginli1986 SSD FPS değerlerine bir etkide bulunmaz ancak gözle görülür sistem için performans artışı sağlar. Yani oyunlardaki kaplamalın hızlı yüklenmesi, oyunların hızlı açılması sistemin hızlı açılması gibi.

480 GB Patriot SSD alın biraz tuzlu yetmeyebilir oyunların hepsine çok yüksek boyutlar olmadığı sürece gayet yeterli.
ya şöyleki hdd var 750 gb inan hiç bişey yüklü değil vallahi inan bana bomboş yerim.ssd alıp boşa para vermek mamtıksız geliyor oyun yüklemesi falan çpok şükür bana göre ii beklemem yok yani ssd alıpta boş yere ne bilim ya vallahi saçmalıkmı acaba ? yerim var zaten bomboş yer sıkıntım yokki.gigabyte marka 240 gb ssd aldım kurdum laptopa önceden saçma gelebilir sana ama sanki 5 10 fps artırdı bana mı öyle geliyor ??

O programla olmuo laptop olduu için ayar büyültme yok kurdum ettim ama olmuo bana ne olur yardım eder misin.

Şunu dene ancak pek sağlıklı olduğunun garantisini veremem:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı