Overclock performansı arttırmıyor

İşlemcinin gücü yetse de OC yapmanın bir ihtiyaçla ilgisi yok. Arkadaş yapmak istemiş ve yapmış.
Benim eski E8400 işlemcim vardı ve fantezi ye kapılıp 3.9GHz çıkardım. Gerekli miydi değildi ama yaptım bunun ihtiyaçla bir ilgisi yok.

İhtiyaç yoksa OC sonrası performans artışı da beklenmez mantıken. Arkadaş yaptıktan sonra performansta bir değişiklik olmamasından yakınmış. Konuyu tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.

Şimdi hatırladım eskiden dediğiniz frekans değerini 200'den 205 bile yapsam sistem reset atıyor ve stabilite sorunları oluyordu en iyisi default kullanmak, aklıma takılan son şey CPU ratio değerini X16 veya Auto'da bırakmanın bir farkı var mıdır çünkü X16 yaptığımda bir sorun olmuyor sistemde yani X16 yapmanın az da olsa performansa bir katkısı var mıdır? Yoksa onu damı default yani Auto'da bırakayım?
Auto'da iken gerektiğinde kendisi 16'ya kadar çıkıyor. 16'da kalırsa sürekli max frekansta kalır ve çok sağlıklı olmaz. OC yapmayacaksanız Auto'da kalsın.

Arkadaş yaptıktan sonra performansta bir değişiklik olmamasından yakınmış. Konuyu tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.
Yukarıda da belirttim arkadaş OC yapmamış sadece max frekansa çıkarmış.
Konunun başından beri buradayım mesajları tekrar okuyun lütfen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı