Overclock Sonrası Alternatif İşlemciyi %99 Kullanma

• Konuyu başlatan mwsg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 676
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Overclock sonrasında prime95'e güvenmiyorsanız veya herhangi bir sebepten onu kullanmadan işlemcinizi zorlamak istiyorsanız işte alternatif;

Bu yöntemin + yönleri:
İşlemcinize kaldıramayacağı bir yük vermez, tam yapabileceği kadarını verir ve daha fazlasında zaten devam edemez.

Bilgisayarınıza "wamp" yükleyin veya windows ayarlarından PHP dosyaları aktif edin.
Wamp'ı çalıştırın ve www dizinine yeni text dosyası oluştur diyin.
Text dosyasının adını "index.php" olarak değiştirin.
Text dosyasını herhangi bir text editörüyle açın ve içine şunu yazın;

PHP:
<?php
$a = 1;
while ($a <= 2)
{
echo $a."<br />";
}
?>

Bu kodun açıklaması;
a sayısına 1 değerini verdik,
a sayısı 2 olana kadar ekrana yazılacak ve boşluk bırakılacak ancak a sayısı hiçbir zaman 2 olmayacağı için ekrana sürekli 1 yazacak. Sınırsız 1 yazamayacağı için işlemciniz ne kadar yazabiliyorsa o kadar yazacak ve işlemcinizi sonuna kadar kullanacak.

Tarayıcıya girin ve adres çubuğuna "localhost" yazın eğer girmezse "localhost/index.php" yazın.

NOT: Her tarayıcı %99 CPU kullanılmasına izin vermeyebilir, eğer olmazsa farklı tarayıcılarda deneyin. (Firefox ve Google Chrome güncel sürümünde denendi.)

İsteyen olursa resim ekleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımcısın galiba, farklı alternatifler yaratabiliyor olmana sevindim, mantık aynı ancak sandığın kadar yük altına sokmaz sistemi.

Ve hesaba katmadığın bir nokta daha var : Senin bu sonsuz döngün sistemin stabil kalıp kalamadığını göstermez. Prime95 tüm çekirdeklere uygulanan işlemi ve sonucunu kullanıcıya yansıtır.

Ortada Prime95 kullanmamamız için bir sebep yok, güvenmememiz için bir sebep yok.
Piyasadaki en iyi yazılımların başında gelir. Girişimin mantıklı ancak hesaba katmadığın çok şey var :)

Yazılımcısın galiba, farklı alternatifler yaratabiliyor olmana sevindim, mantık aynı ancak sandığın kadar yük altına sokmaz sistemi.

Ve hesaba katmadığın bir nokta daha var : Senin bu sonsuz döngün sistemin stabil kalıp kalamadığını göstermez. Prime95 tüm çekirdeklere uygulanan işlemi ve sonucunu kullanıcıya yansıtır.

Ortada Prime95 kullanmamamız için bir sebep yok, güvenmememiz için bir sebep yok.
Piyasadaki en iyi yazılımların başında gelir. Girişimin mantıklı ancak hesaba katmadığın çok şey var :)

:D Evet haklısınız saçma oldu biraz o an bir şey denerken kodu yanlış yazmıştım döngü içine girince bilgisayar çok ağırlaştı (wamp üzerinden denediğim için sunucu yerine bilgisayarımı kullanıyordu) sonra işlemcinin durumuna bakıyım dedim %99'u görünce konuyu açmak geldi aklıma.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı