Overclock Sonrası İşlemci Kullanımı %91'i Geçmiyor

SLYMN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, işlemcimi şu ayarlarla overclock yaptım,
CPU Ratio: 34.00 - offset voltage
DRAM FR: 2666 - 1.350V

Anakart modelim: A320M PRO-VH Plus

Prime 95 ile test yaptığımda işlemci kullanımı %91'i geçmiyor, hız da stok ayarında kalıyor, yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• CPUTEST.png
    CPUTEST.png
    316,8 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklığı kontrol ediyor musun? Isı arttığı için frekans dusuruyor olabilir.
Sıcaklık için tekrar test ettim, 1 dakikada 57 dereceye yaklaştı ve bir şey fark ettim, CPU-Z üzerinde görülen Core voltage ile Ryzen Master'daki CPU voltajı uyuşmuyor, bu normal mi?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    357,9 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci kullanımlarına bakabilir misiniz? Bazı çekirdekler kendini kapatıyordur. Birde A320 ile oc yapamazsın, kendisi turbo boosta çıkıyor zaten. Ha birde işlemcinin temel frekansa sabitlenmesinin nedeni çok ısındığı için base frekansa kitliyordur.

A320 anakartlar overclock desteklemiyordu sanırım. Ondan olabilir mi?
@Y.Burak Şahin Haklısın, iyi yakalamışsın :D Kimse dikkat etmemiş.

@SLYMN A320 çipsetli anakartlarda OC yapamazsın. B350-B450 anakart alman gerekiyor en azından.
Bios üzerinden oc yaptığımda işlemci sıcaklığı boşta 45 derece oldu, stok ayarlarına çevirdiğimde ise boşta 30 derece oluyor, bir şekilde overclock ayarlarını windows üzerinde kısıtlamışlar sanırım, aksi durumda oc yaptığımda işlemci sıcaklığı artmazdı herhalde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı