Overclock Sonrası Sistemin Sağlıklı Çalışıp, Çalışmadığını Anlama

Makaleler
21
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 hafta önce RAM, işlemci ve ekran kartıma overclock yaptım. Ekran kartına fazla core clock vermişim, oyunlarda atma sorunu oluyordu. Onu düşürünce sorunum çözüldü, fakat RAM'imi 1333'ten 1600'e, işlemcimi 2.1GHz'den 2.86 GHz hızına yükselttim. İşlemcide termal macun olmamasına rağmen, maksimum 40 dereceyi görüyorum en fazla. Şimdi sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? Voltajla uğraşmadan Auto seçtim bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stress test yaparak stabilitesini ölçebilirsiniz. İşlemci için Prime95, ekran kartı için FurMark kullanabilirsiniz. Ya da OCCT de güzeldir. Ortalama 10-15 dakika test etmek genelde yeterli olur. Test esnasında çökme vb. yaşıyorsanız stabilite sorunu var demektir.

Ek olarak, stress test esnasında sıcaklıklar aşırı şekilde yükselecektir, onları takip etmeyi unutmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı