Overclock ve Bios ayarları nasıl olmalı

tnjuu

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2014
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim Msi 760gm-p23 anakartım var. İşlemcim Fx 6300 ben buna biraz overclock yapmak istiyorum. Fakat hız aşırtma yaptığımda crush memory diye 100'e doğru sayıyor ve reset atıyor bilgisayara. Artı olarak bios ayarlarından voltaj ayarları auto diye seçili ve elleyemiyorum voltaj ayarlarına. Sizce bu sorunun kaynağı nedir? Stabil olarak ben bu İslemciye overclock nasıl yaparım? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten bu çipsetli anakartta O.C. zor yaparsınız. Bu çipset biraz sıkıntılı. Boşuna O.C. denemeyin. İlla denemek istiyorum dersen tek tuşla O.C. özelliğini kullan. Asus, Msi gibi markalar bu özelliği sunuyor ve zaten Bios artık daha kolay.
 
Tek tuşla overclock nasıl yaparım biraz daha açıklar mısın ? Msi'dan bende kaliteli bir bios beklerdim ama american bios kullanılmış karışık bir bios.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim. Neden OC atıyorsun? OC atmayı ya biliyorsundur ya da bilmiyorsundur. Yanlış anlama azarlamak değil niyetim. Ama ben biraz anlarım OC'den dersen hiç kalkışma. İşlemcini yakma riskin var bir kere. Ayrıca performans da bekleme OC'den. Oyun oynayan birisi isen işlemciye OC sana performans kazandırmaz. Eğer render ile uğraşıyor isen ve zaman senin için çok önemliyse OC yap.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım sağol konuyla ilgilendiğin için bir konu hakkında daha soru soracağım ama alakasız olacak HD 7770 Fx 6300 parçaları var mesela L.A noie , ac3 oyunlarında alakasız bir performans düşüşü var normalde bu oyunlarda kasması imkansız overclock'a kalkışmamın sebeplerinden bir tanesi bu acaba işlemcimi yetersiz kalıyor? Düşündüm ama işlemcide yetiyormuş ekran kartı desen karşılıyor ram 4 gb. Bu kasmanın sebebini çözmeye çalışıyorum. Optimizasyon sorunu varsa millet nasıl aynı parçayla kasmadan oynuyor bunu çözemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Anladım sağol konuyla ilgilendiğin için bir konu hakkında daha soru soracağım ama alakasız olacak HD 7770 Fx 6300 parçaları var mesela L.A noie , ac3 oyunlarında alakasız bir performans düşüşü var normalde bu oyunlarda kasması imkansız overclock'a kalkışmamın sebeplerinden bir tanesi bu acaba işlemcimi yetersiz kalıyor? Düşündüm ama işlemcide yetiyormuş ekran kartı desen karşılıyor ram 4 gb. Bu kasmanın sebebini çözmeye çalışıyorum. Optimizasyon sorunu varsa millet nasıl aynı parçayla kasmadan oynuyor bunu çözemiyorum.
Bu tip sorunlar genelde oyunun orjinal olmamasından kaynaklanır. İşletim sistemin Win 8.1.1 değil ise, win 8.1.1'e geçmeni şiddetle tavsiye ederim. Driverlerin güncel değilse güncelle. Biosunu güncelle. Sorunun çözülecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlarda korsan oynuyorlar , işletim sistemim windows 8.1.1 driver'lar en güncel bios en güncel. İnsanın moralini bozuyor bu tür sorunlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlarda korsan oynuyorlar , işletim sistemim windows 8.1.1 driverlar en güncel bios en güncel :/ insanın moralini bozuyo bu tür sorunlar.
Oyunun updatelerini bulup indirebilirsin. Çoğu takılma, fps düşüşleri gibi sorunlar bu şekilde halledebilirsin. :neo:
 
AC4 Black Flagi bile high ayarda akıcı oynadım AC3'teki optimizasyon bir ilginç büyük ihtimalle dediğin gibi çözülür.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı