ThanksForTheANSWER
Hectopat
Overclock olayını takdir edersiniz ki çeşitli videolar izleyerek ve izlediklerimizi deneyimleyerek yapmaya çalışıyoruz. Bazı videolarda voltaj vermeden yapılıyor. Bazı videolarda voltaj vererek. Bazıları RAM'lerin hızını aşağı çekiyor bazıları yukarı, kimi de gecikme zamanlamalarını arttırıyor. Tam olarak bu RAM olayında kafam karışıyor.
Bu videodaki arkadaşın yaptığı her şey çok mantıklı geliyor ama şu RAM olayını çözemiyorum.(Dakika 03:55'den itibaren BIOS ekranı geliyor.)
Bu videoda ise voltaj vermeden direkt overclock yapılıyor.(Dakika 03.01'den itibaren BIOS ekranı geliyor.)
RAM konusunda biri beni aydınlatabilirse ilk Video'ya göre OC yapacağım.
Çözemezsem ikinci videodaki gibi yaptıktan sonra 30 dakika stress testine alacağım. Mavi ekran vs. vermezse 30 dakikalık süre zarfında işlemci için anakartın verdiği en yüksek voltajı takip edip o değeri manuel olarak el ile gireceğim.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
İşlemci: i5 760.
Anakart: P7P55D-E PRO.
RAM: 8 GB (2+2+2+2) 1600MHz CL8 (8-8-8-20) 1.65 v.
PSU: Xigmatek NRP-MC651 80+
Bu videodaki arkadaşın yaptığı her şey çok mantıklı geliyor ama şu RAM olayını çözemiyorum.(Dakika 03:55'den itibaren BIOS ekranı geliyor.)
Bu videoda ise voltaj vermeden direkt overclock yapılıyor.(Dakika 03.01'den itibaren BIOS ekranı geliyor.)
RAM konusunda biri beni aydınlatabilirse ilk Video'ya göre OC yapacağım.
Çözemezsem ikinci videodaki gibi yaptıktan sonra 30 dakika stress testine alacağım. Mavi ekran vs. vermezse 30 dakikalık süre zarfında işlemci için anakartın verdiği en yüksek voltajı takip edip o değeri manuel olarak el ile gireceğim.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
İşlemci: i5 760.
Anakart: P7P55D-E PRO.
RAM: 8 GB (2+2+2+2) 1600MHz CL8 (8-8-8-20) 1.65 v.
PSU: Xigmatek NRP-MC651 80+