Overclock yaparken RAM timing değiştirmek zorunlu mu?

Overclock olayını takdir edersiniz ki çeşitli videolar izleyerek ve izlediklerimizi deneyimleyerek yapmaya çalışıyoruz. Bazı videolarda voltaj vermeden yapılıyor. Bazı videolarda voltaj vererek. Bazıları RAM'lerin hızını aşağı çekiyor bazıları yukarı, kimi de gecikme zamanlamalarını arttırıyor. Tam olarak bu RAM olayında kafam karışıyor.
Bu videodaki arkadaşın yaptığı her şey çok mantıklı geliyor ama şu RAM olayını çözemiyorum.(Dakika 03:55'den itibaren BIOS ekranı geliyor.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ise voltaj vermeden direkt overclock yapılıyor.(Dakika 03.01'den itibaren BIOS ekranı geliyor.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM konusunda biri beni aydınlatabilirse ilk Video'ya göre OC yapacağım.
Çözemezsem ikinci videodaki gibi yaptıktan sonra 30 dakika stress testine alacağım. Mavi ekran vs. vermezse 30 dakikalık süre zarfında işlemci için anakartın verdiği en yüksek voltajı takip edip o değeri manuel olarak el ile gireceğim.

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: i5 760.
Anakart: P7P55D-E PRO.
RAM: 8 GB (2+2+2+2) 1600MHz CL8 (8-8-8-20) 1.65 v.
PSU: Xigmatek NRP-MC651 80+

Frekans artarsa belli bir yere kadar gecikme değerlerini de yükseltmen lazım. Voltaj konusu ise sistem donmaya başlarsa vermeye başlayabilirsim ama çok az verip sürekli restart atıp test yapman lazım biraz yıpratıcı bir süreç.

Örnek olarak ilk videoda 1333 MHz RAM'leri overclock bitiminde 2110 MHz hıza getirmiş. Bunu yaparken de 11-12-12-31 değerleri girmiş. İnternette DDR3-2133 MHz RAM'lerin timing değerleri 11-11-11-31 olarak gözüküyor. MHz arttıkça gecikme artıyor.
Bu olayı yaparken videoda %60 overclock yapmış oluyor. RAM için bu fazla bir değer değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı