Overclock yaptım fakat şüpheliyim FX6300 4.6Ghz

dr.hardware

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2013
Mesajlar
74
İyi akşamlar değerli technopat üyeleri :) Sistemden iyice sıkılıp overclock işine girişeyim dedim. Yeterli donanımım var zaten. Soğutucu olsun, anakart olsun. Googlede biraz araştırınca BilgisayarKurdu isimli bir arkadaşın rehberide indexlenmiş. (bkz: FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi | Technopat Sosyal )

Çarpanı 23, "Cpu Manuel Voltage" Kısmını tam olarak 1.40000, "cpu/nb manuel voltage" kısmını ise tam 1.30000' de bıraktım. Sistem açıldı sorun yok, Prime95 açtım şuan işlemci %100 olarak çalışıyor 10 dakikadır.

Sıcaklıkta problem yaratacak birşey göremiyorum.
sıcaklıklar.png


AIDA' da gözüken voltajlarda sorun varmı inanın en ufak bir bilgim yok. (Cevaplarsanız sevinirim.)
voltaj değerleri.png


Prime95' dede herhangi bir uyarı çıkmadı. Gerçi sistem stabil olmadığında nasıl bir uyarı çıkacak, ne yazacak onuda bilmiyorum ama düz bir şekilde bakarsak herhangi bir uyarı yok İşlemci %100 çalışmaya devam ediyor.

main worker.png


CPU-Z' dende anladığım kadarıyla ayarladığım Çarpan' ın karşılığını alıyorum:
cpu-z.png


Size soracağım sistemde bir stabillik sorun varmı? Özenerek konuyu hazırladım, benim gibi bir acemiyi aydınlatırsanız çok memnun olurum :) Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Prime 95'te diğer 3 çekirdek ne durumda onların görüntüsünü göremedim. Onda da bir problem yoksa iyi, bir sorun yok.

Sıcaklık test esnasındaki sıcaklık mı?
Mesajınız için teşekkür ederim. Sanırım işlemcideki 3 fiziksel 3 sanal çekirdek olayından kaynaklanıyor bahsettiğiniz. Sıcaklık test esnasındaki sıcaklıktı, şuan 48 derece boşta. Klimada çalışıyor 37lere kadar inmişti 30 dakika önce.
 
Aynı işlemci bende de var. 6 çekirdek birden görünüyor.

Sıcaklığın daha yüksek olmasını beklerdim. Acaba 3 çekirdek yükte olabilir mi sadece? Prime 95 açıldığında hangi seçenek seçili oluyor?
 
Aynı işlemci bende de var. 6 çekirdek birden görünüyor.

Sıcaklığın daha yüksek olmasını beklerdim. Acaba 3 çekirdek yükte olabilir mi sadece? Prime 95 açıldığında hangi seçenek seçili oluyor?
c4b5f61031.png

bu ekrandan "Just Stress Testing" butonuna basıyorum

6912dc13e0.png

bu ekrandanda direk OK butonuna basıyorum teste alıyor. Acaba yanlışmı yapıyorum?
 
Sebebini bilmiyorum ama işlemciniz CPU-Z'te de 3 çekirdekli görünüyor. Bilgisayarınızda Asus AI Suite kurulu mu? Ayrıca bir de BIOS'tan EPU Power Saving Mode'u disable yapar mısınız?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı