Overclock'suz Ryzen 5 2600 vs Intel i5 9400F

RAM hızı ve gecikmeleri Ryzen için çok önemlidir.

3400 MHz ve CL14 RAMli bir Ryzen 2600 i5 8400'ü çok pis tokatlar. Ama bu kalitede bir RAMi çok para vermeden almanız mümkün değil.

Bu testlerde işlemciler arasındaki absürt farklar bu yüzden oluşur.

Bir başka testte 3000 MHz CL16 görürsün, onda da i5 8400 tokatlar.

Kullanım oranları tamamen Afterburner'ın hesaplama hatası. O yüzdenin Ryzen işlemciler hiçbir anlamı yok. 12 threadi 12 fiziksel çekirdek olarak sayıp ona göre yüzde sayıyor. O yüzden bu goygoyu yapan arkadaşlar maalesef bilgisiz ve yanlış yönlendiren insanlar olmaktan ileri gidemiyorlar.
Şimdi daha iyi anladım teşekkür ederim.

Sent from my MI 5s Plus using Technopat mobile app

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adam mesela. Tam bir AMD fanboyudur. 3600 MHz + CL14 Samsung B-Die RAMlerle Intel'e dayak atmayı çok sever. Altına da "işte Ryzen'in gücü eheh" diye yazmasını bilir. Bu hızlardan Intel işlemciler faydalanamıyor, bunda yapacak bir şey yok. Evet, bu performansı da alabiliyorsun, bu da gerçek. Ama o RAM'i almak için vereceğin paraya zaten 2600'den 2700x'e terfi edersin. 3000 CL15 RAM bulmak bile zorken, 3600 + CL14 ile test yapıp insanları yanlış yönlendirmeye bayılırlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adam da tam bir Intel fanboyudur. Herkes saf, tarafsız, sıkıntısız görür. Ama Ryzen işlemcinin yanına 3000 + CL16+39-42 gibi komik gecikme değerli olan RAMleri koyup sözde benchmark yapar ve Intel'i önde gösterir. Yıl olmuş 2019, koskoca "benchmark" kanalı, Ryzen 2600'ü CL16 3000 RAM ile test ediyor. Geçiniz.

Kısacası herkese güvenmeyeceksin. Kanallar taraflı olabiliyorlar.

Ben bu konularda Hardware Unboxed kanalını tek geçiyorum. Adam gerçekten işinin ehli ve piri. Resim de onun videosundan alınmıştır. Hangi koşullarda hangi işlemcinin öbürüne karşı nasıl bir performans göstereceğini çok basit şekilde anlatmış. Bir o resme bak, bir de şu videolara. Aslında hepsi aynı şeyi anlatıyor. Ama videoların altında "zaa Intel iyi" "zaa AMD iyi" tartışmalarının döndüğünü görürsün. Bu tür kanalların yaptığı tek şey bu tür tartışmaları daha da körüklendirmek ve insanların fikirlerini bölmektir.

Her türlü R5 2600 alamaz diye düşünüyorum ya o kadar da değil :) Bir de asıl geleceğe dönük olan R5 2600 değil mi? i5 9400F her ne kadar daha güçlü de olsa 2600'den, 2600, 9400F'e nazaran daha geleceğe dönük bir işlemci diye biliyorum çekirdek sayısından falan dolayı. Ben mi yanlış biliyorum acaba şimdi şüpheye düştüm bak. :)

Dostum 8400, 9400F'ten performans olarak düşük mü, yüksek mi? Çünkü ben 9400F'ten bahsetmiştim.
Ben orda geleceğe dönük olmaz derkez İ5 9400F' yi kast etmiştim.
RAM hızı ve gecikmeleri Ryzen için çok önemlidir.

3400 MHz ve CL14 RAMli bir Ryzen 2600 i5 8400'ü çok pis tokatlar. Ama bu kalitede bir RAMi çok para vermeden almanız mümkün değil.

Bu testlerde işlemciler arasındaki absürt farklar bu yüzden oluşur.

Bir başka testte 3000 MHz CL16 + Ryzen görürsün, onda da i5 8400 tokatlar.

Kullanım oranları tamamen Afterburner'ın hesaplama hatası. O yüzdenin Ryzen işlemciler hiçbir anlamı yok. 12 threadi 12 fiziksel çekirdek olarak sayıp ona göre yüzde sayıyor. O yüzden bu goygoyu yapan arkadaşlar maalesef bilgisiz ve yanlış yönlendiren insanlar olmaktan ileri gidemiyorlar.

Oyun performansı / 3000 MHz + CL15 + Ryzen 2600 (4 GHz) = i5 8400 + 2666 MHz + CL15

Ryzen 2600'ün ek çoklu çekirdek performansı yayın açma, arka planda rahatça program açma gibi avantajlar için işe yarar. Bunun haricinde oyunlar için bir anlamı yoktur.
Hocam Çoklu Çekirdek ile darboğazı 0'a kadar çekebiliriz tabi dediğiniz gibi daha hızlı Alt+Tab felan yapılır ama asıl amaç darboğazı yok etmektir.
Dostlar ben herşeyi karıştırmışım R5 2600 geleçeğe dönüktür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, sorum basit.

Overclock yapılmamış haldeyken, i5 9400F, R5 2600'ü oyunlarda 5-10 FPS arası solluyor. Fakat şunu merak ediyorum: R5 2600'e overclock yaptığımız takdirde i5 9400F'i oyunlarda yakalar mı? Ya da sollar mı? (Orta seviye bir overclock bu arada. abartmaya gerek yok.)
RAM'ın 3000 ve üzeri olursa R5 fark atar gibi.

r5 2600 oc ile i5 9400f ile aynı performansı, bazı oyunlarda ise daha fazla performansı sunabiliyor oyuncuya. çeşitli testler internette mevcut. r5 2600x ve güzel bir soğutma ile rtx 2080 bile çok hafif bir darboğazla oynayabilirsin. darboğaz olmayabilir bile.

K serisi almadıktan sonra Intel almanın pek bir mantığı yok. 2600 OC ile 9400F'i geçemese de farkı bayağı azaltır tabi kullanılacak ekran kartı da önemli bazı kartlarda hiç fark olmayabilir. 2600'ün anakart değiştirmeden yeni nesile geçme avantajı da var.
2600 daha mantıklı duruyor.
OC ile 9400F'i tek çekirdekte yakalıyor, aslında daha güçlü OC sonrası ama aradaki bir miktar fark oyunların optimizasyonundan kaynaklanıyor muhtemelen.

Dosya Ekleri

• oc.JPG
    oc.JPG
    53,3 KB · Görüntüleme: 71
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı