Overclock'ta Nelere Dikkat Edilmeli?

Scanlite

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
3070 - 5900HX - 32GB
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Voltajsız overclock yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sadece sıcaklık mı? Voltajsız overclock derken aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz Power Control ibresini +20% yapmayı ve GPU-memory clock değerlerini hafif hafif arttırmayı diyorum. Eğer sadece ekran kartımın sıcaklığını kontrol altında tutman yetecekse güzel, ama eğer dikkat edilmesi gereken başka şeyler varsa bilmek isterim. Teşekkürler.

asd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Başta Overclock yapmadan önce kullandığın PSU'nun sistemi sınır güçte çalıştırmadığından emin ol. Çünkü Overclock yaptığında sistemin güç ihtiyacı artacaktır. Mevcut kartının stok BIOS'unun yedeğini GPU-Z yardımıyla mutlaka al. Overclock için çok daha iyi yazılım olan Afterburner kullan. Ayarını profil oluşturup kaydet. Oyunlarda test et kayda değer bir FPS artışı görmüyorsan BIOS yedeğini aldıktan sonra tüm yazdıklarımı unut macera arama.

PSU'da yaklaşık 100 watt boşluğum var. Ve bir kaç ay önce OC yaptığımda değerler şöyleydi : 1130 cpu clock, 1480 memory clock, +20% power limit. Oyunlarda 5-6 arası fps artışı kazanmistim. Sıcaklık ise 70'i geçmiyordu. Ama pek bilgili olmadığım için ayarları default değerlere çekip bırakmıştım. O ayarlarda herhangi bi bir sorun yaşamamıştım oysaki. Önerin nedir?

Ekran kartı Overclock yapmak işlemci Overclock yapmaktan daha tehlikeli ve zordur. Karşılığında da çok fazla bir şey elde edemezsiniz. Voltaj vermediğiniz sürece kayda değer bir performans artışı olmaz. Voltaj verdiğiniz zaman da üzerindeki soğutucu yetersiz gelir ve aşırı ısınmaya başlar.

Bu sırada karşılaşacağınız "Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermiyor" gibi hatalar, ekranın gidip gelmesi de yanınıza kâr olarak kalır.

Voltaj zaten genelde verilemiyor kilitli midir nedir biri bana da anlatsın da voltaj vereyim artik. 970M +190 MHZ core +535 MHZ memory verdim çok nadiren oyundan atıyor. Güç ve voltaj veriyorum Vbios'tan ama etkili olmuyor. Verdiğim voltaj ve watt değerleeinin görüntüde kaldığını söyleyenler var. Mxm üzerindeki devreden mi kitlenmiş öyle diyenler var. Ya da voltaj ve power tablosundan doğru yerlere mi veremiyorum voltajı? Oyunda ekran kartım en fazla 64 derece.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı