Termal macun değiştirirken nelere dikkat edilmeli?

SeenSeey178

Hectopat
Daha fazla  
3 yıldır termal macun değiştirmiyorum. İşlemcim 100 dereceye geldi geçen oyun oynarken bu yüzden artık değiştirmeliyim diye düşünüyorum. Nelere dikkat etmeliyim bilgisayara zarar gelmemesi için?

3 yıldır termal macun değiştirmiyorum. İşlemcim 100 dereceye geldi geçen oyun oynarken bu yüzden artık değiştirmeliyim diye düşünüyorum. Nelere dikkat etmeliyim bilgisayara zarar gelmemesi için?

Macunu ben X şeklinde sürüyorum her tarafa dağılması için. Ayrıca 6 ayda bir değiştirmek en sağlıklısı.

Çok bir zoru yok soğutucunun ve işlemcinin üzerindeki macunu silin ancak sürerken macun başka bir yere değmesin en önemli kısmı da macun sürmek sadece işlemcinin üzerine sürmeniz yeterli ama fazla sürmeyin fazlası da ısınmasına neden olacak internetten bakabilirsin farklı sürme yöntemleri var ben sürüp dağıtıyorum o şekilde kullanıyorum.

6 ay az ya hocam bence olanak ve değişikliğe göre 1 ya da 2 yılda bir olmalı
Ama sizde farkı oluyor mu?

Duruma göre değişir fakat 2 yıl çok fazla. Sıcaklıkları takip ederek yapılması daha doğru olur. Ama sağlıklı ve önerilen her zaman 6 ay civarıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı