OverDrive overclock mavi ekran sorunu

erhang123

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2018
Mesajlar
26
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2-3 ay önce AMD Catalyst Center'dan OverDrive'dan "Yüksek saatli GPU" ayarını ve "Yüksek performanslı bellek saati" ayarını arttırdım. Son zamanlarda bilgisayarım mavi ekran hatası vermeye başladı (hatanın resmini yükledim) ve şimdi OverDrive'dan ayarları eski haline döndürmek istiyorum. OverDrive'a giriyorum ayarları değiştirmeden önceki haline getiriyorum uygula deyip çıkıyorum. Ama sonra tekrar OverDrive'a girince ayarlar yine eski haline dönmüş oluyor. Tercihlerden fabrika ayarlarına döndürmeyi de denedim ama düzelmiyor. Lütfen yardım edin sanırım ekran kartımda bir problem var ya da aşırı ısınmadan mavi ekran veriyor. Oyunda olmadığım zamanlarda bile sıcaklığı 60C olarak gösteriyor.

Screenshot_2018-08-07-21-48-20.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar format atmayı driver'ları kaldırıp kurmayı vs. herşeyi denedim olmadı. Son olarak şöyle çözdüm: Overdrive'dan overclock yapınca overclock ayarları BIOS'a işliyor yani overdrive uygulamasından kaldırsak bile overclock kalkmıyor. Bende BIOS ayarlarını sıfırladım. Onuda şöyle yaptım: Anakartın üzerinde anakart pili var onu çıkarıp 1-2 dk. sonra takınca sıfırlanıyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı