Overwatch 2'ye Türkçe dil desteği geldi!

Evet beklenen an, 2. Türkçe dil destekli Blizzard oyunu da geldi. Üstelik sadece alt yazı değil dublaj da eklenmiş. Battle.net üzerinde oyunun sayfasından play butonunun yanındaki çarka basıp modify install derseniz açılan pencereden Türkçe dili görebilirsiniz. Text ve Speech kısmını Türkçe olarak seçmeniz gerekmekte. Şahsen uzun süredir bekliyordum ve sonunda nasip oldu. Umarım dublaj işini iyi yapmışlardır. :)

Not: 35 GB indirme yapmaya gerek yok. Ek indirmesi bulunmuyor. Dublaj şu anlık yok.

1689213139909.png

Ekran Görüntüsü (11).png

bu Türkçe ikiyüzlülüğünüz beni bitiriyor. zamanında Sony Uncharted 1-2-3, Gow Ascension gibi oyunlarına Türkçe dublaj çıkarttı la dublaj. Bize değer veren ilk firmalardandi. (Crytek hariç orada torpilimiz var) Gidipte kaçınız "aa destek olak" diyip Ps3 aldı. Havadan bir Türkçe savunulucuğu başladı başka bir şey değil. Yaşı ozamana yetmeyenleri hariç tutuyorum onlar üzerine alınmasın. Ayrıca PS 3 zamanında ekonomi iyiydi almamanın bir bahanesi de yoktu.

bu Türkçe ikiyüzlülüğünüz beni bitiriyor. zamanında Sony Uncharted 1-2-3, Gow Ascension gibi oyunlarına Türkçe dublaj çıkarttı la dublaj. Bize değer veren ilk firmalardandi. (Crytek hariç orada torpilimiz var) Gidipte kaçınız "aa destek olak" diyip Ps3 aldı. Havadan bir Türkçe savunulucuğu başladı başka bir şey değil. Yaşı ozamana yetmeyenleri hariç tutuyorum onlar üzerine alınmasın. Ayrıca PS 3 zamanında ekonomi iyiydi almamanın bir bahanesi de yoktu.
Senin dediğinle buradaki olayın alakası yok Türkçe lafinı duyunca balıklama atlamışsın.

Dediğimin doğruluğunu değiştirmiyor.
Peki o yazıyı yazarken 2010'daki Türkiye'nin oyun kültürünün çok zayıf olduğunu düşündünüz mü? Şu an bile yeni yeni gelişmeye başlıyorken(Tabii ekonomi bir darbe vurduğu için geri yavaşladı bu durum) o zaman insanların oyun kültürü CS 1.6 ve Metin 2 oynamaktan ibaretti. Uncharted 3'e Türkçe dublaj yapıldığında PES 13 bile yoktu piyasada.

Yani 2010'daki oyunda Türkçe vardı onu savunmadınız da şimdi niye Türkçeyi savunuyorsunuz muhabbeti boş çünkü oyunlarda Türkçe dil desteğini savunanlar daha yeni yeni oyun sektörüne giren veya orijinal oyun almaya başlayan insanlar.

Bence sadece Valorant'a mağlup olmamak için böyle bir adım attılar. Zira Valorant tam destek konusunda gerek ülkemize, gerek de diğer ülkelere bambaşka vizyon getirdi ve daha önplana çıktı. Hatta Çin'de yayın onayı aldı, ve tamamen ona özel şekilde geliştirmeler yapmakta. Overwatch hiç oynamadım, ancak dediğim gibi, bu yaptıkları hamle tamamen Valorant'la rekabet amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Şaka maka ülkemize dil desteği sağlayan çok az oyun var piyasada. Neden GTA 5 değil de Overwatch mesela?
Valorant'la ne alakası var? Valorant asıl Counter-Strike kitlesini çaldı. Valo ve CS tactical shooter, Overwatch hero shooter, en yakın olduğu oyun Team Fortress 2.

Steam çıkışı gelmeyecek ne alaka zaten kendileri platformaları var boşuna bekleme.
Geldi.

Peki o yazıyı yazarken 2010'daki Türkiye'nin oyun kültürünün çok zayıf olduğunu düşündünüz mü? Şu an bile yeni yeni gelişmeye başlıyorken(Tabii ekonomi bir darbe vurduğu için geri yavaşladı bu durum) o zaman insanların oyun kültürü CS 1.6 ve Metin 2 oynamaktan ibaretti. Uncharted 3'e Türkçe dublaj yapıldığında PES 13 bile yoktu piyasada.

Yani 2010'daki oyunda Türkçe vardı onu savunmadınız da şimdi niye Türkçeyi savunuyorsunuz muhabbeti boş çünkü oyunlarda Türkçe dil desteğini savunanlar daha yeni yeni oyun sektörüne giren veya orijinal oyun almaya başlayan insanlar.
Dostum yaşı küçükleri tenzih ettim zaten yaşı büyüklerin bahanesi neydi?. Benim bir sürü oyun kültürü iyi arkadaşım vardı ozaman yine de almiyorlardi.

Herkes PS3 alıp exclusive oyun oynamak zorunda mı? :D
Değil ama alıp destekleyebilirdin

@Zobordogordo dayı iyice saçmalamışsın. Adam PS kullanmıyor diye sırf alıp kullanmak zorunda mı? O zamanlar Türkiye ekonomisinin iyi olmasını da hesaba kat. Adamlar Türkiye pazarından ekmek yiyordu. Ha Sony vefalı çıktı, işin o kısmı ayrı. Destek olmak isteyen varsa oyunlarını alıp oynayabilirdi o zamanlar ve o zamanlarda korsan oyun kullanımı oldukça yaygınken gelip bunu diyorsun :D O zamanlar kaçımız orijinal oyun alıyorduk ki PS alalım? Gereksiz duyar kasmışsın. Bu destek dediğiniz olay içten gelme bir davranıştır. Milleti niye zorla destek olmaya itiyorsunuz?

@333365 hayır her şeyi geçtim adamın belki o dönem PC'si var konsol kullanmak istemiyor, niye gidip bir Türkçe dil desteğine katkıda bulunmak için alsın ki. Kendimden örnek vereceğim. Ömrümde 1 kere bile konsol almaya yeltenmedim çünkü ben PC de kendimi daha özgür hissediyorum ve bana daha rahat geliyor. Sony PC'ye oyun çıkardı da almadık mı sanki? Destek olma muhabbetini de konsol ve exclusive oyunlar üzerinden örnek vermesi de ayrı komik.

@Emir M. kimse destek olmak zorunda değil. O dönem için demek ki Türkçe dublaj getirmeye kadar gittiyse Türkiye pazarından kazancı iyiydi ki getirdi. Şu devirde kimse babasının hayrına iş yapmaz. Arkadaş gereksiz duyar kasmış, başka bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı