Overwatch 2'ye Türkçe dil desteği geldi!

Evet beklenen an, 2. Türkçe dil destekli Blizzard oyunu da geldi. Üstelik sadece alt yazı değil dublaj da eklenmiş. Battle.net üzerinde oyunun sayfasından play butonunun yanındaki çarka basıp modify install derseniz açılan pencereden Türkçe dili görebilirsiniz. Text ve Speech kısmını Türkçe olarak seçmeniz gerekmekte. Şahsen uzun süredir bekliyordum ve sonunda nasip oldu. Umarım dublaj işini iyi yapmışlardır. :)

Not: 35 GB indirme yapmaya gerek yok. Ek indirmesi bulunmuyor. Dublaj şu anlık yok.

1689213139909.png

Ekran Görüntüsü (11).png

@Emir M. kimse destek olmak zorunda değil. O dönem için demek ki Türkçe dublaj getirmeye kadar gittiyse Türkiye pazarından kazancı iyiydi ki getirdi. Şu devirde kimse babasının hayrına iş yapmaz. Arkadaş gereksiz duyar kasmış, başka bir şey değil.
Kazancı iyi olmamasına rağmen getirdi

@333365 hayır her şeyi geçtim adamın belki o dönem PC'si var konsol kullanmak istemiyor, niye gidip bir Türkçe dil desteğine katkıda bulunmak için alsın ki. Kendimden örnek vereceğim. Ömrümde 1 kere bile konsol almaya yeltenmedim çünkü ben PC de kendimi daha özgür hissediyorum ve bana daha rahat geliyor. Sony PC'ye oyun çıkardı da almadık mı sanki? Destek olma muhabbetini de konsol ve exclusive oyunlar üzerinden örnek vermesi de ayrı komik.
Almazsan alma birader banane senin kaybın

Son düzenleme:
@Zobordogordo bir oyunu oynamadı diye arkadaşın kaybı neden oluyor? Piyasada birçok oyun var. Biri olmazsa da diğeri olur. Oyunlara bu kadar bağlanmayın ya :D Ciddiyim gerek yok. Bir de kazancı iyi olmamasına rağmen getirdi diyorsanız elinizde bir kanıtın olması gerekir. O zamanlardan kalma kazanç tablosu ya da oyuncu sayısını gösteren bir resim olsa da olur. Paylaşırsanız incelemek isterim.

Evet beklenen an, 2. Türkçe dil destekli Blizzard oyunu da geldi. Üstelik sadece alt yazı değil dublaj da eklenmiş. Battle.net üzerinden play butonunun yanındaki çarka basıp modify install derseniz açılan pencereden Türkçe dili görebilirsiniz. Text ve Speech kısmını Türkçe olarak seçmeniz gerekmekte. Şahsen uzun süredir bekliyordum ve sonunda nasip oldu. Umarım dublaj işini iyi yapmışlardır. :)

Not: 35 GB indirme yapmaya gerek yok. Ek indirmesi bulunmuyor. Dublaj şu anlık yok.

Eki Görüntüle 1859900

Eki Görüntüle 1859901

Overwatch'a TR desteği geldiyse dahi oyun TR'de çok az oynanan bir oyun. Üstüne Game Pass istiyor her yeni karakteri oynamak için. Güzel oyun fakat eski tadı yok.

Oyununa Türkçe ekleyen firmaları çok övmek istiyorsanız gidip Sony gibi büyük şirketlere karşı yapmayın bunu. Onların yaptığı bir lütuf falan değil çünkü. Bir oyuna Türkçe eklemek Sony için pahalı veya zor bir hizmet değil. Çok mu destek olmak istiyorsun, çok mu övmek istiyorsun o zaman git Techland, CD Projekt, Larian gibi stüdyoları öv. Çünkü oyuna Türkçe eklemek bu firmalar için maliyetli bir şey, Sony için değil.

Sony Türkçe için Marvel'ı ikna etmekten acizken(Spider-Man'de Türkçe yok mesela), Rockstar önüne bedava sunulan RDR2 Türkçe yamasını oyuna eklemekten acizken o yukarıda bahsettiğim firmalar oyunlarına Türkçe ekledi. Sony, Horizon Zero Dawn'a "Açık dünya bu oyun, Türkçe yapmak maliyetli" diye kaçınırken Larian stüdyosu 200 saatlik RPG'ye Türkçe ekledi.

Yani illaha destek olmayana laf atıp Türkçe ekleyene övgü yağdıracaksanız bunu oyunlarına 27 tane dil ekleyip arasına Türkçe sokmatan aciz büyük firmalara yapmayın, daha düşük bütçesi olmasına rağmen Türkçe ekleyenlere yapın.

Overwatch'a TR desteği geldiyse dahi oyun TR'de çok az oynanan bir oyun. Üstüne Game Pass istiyor her yeni karakteri oynamak için. Güzel oyun fakat eski tadı yok.

Yeni karakterleri açmak için 35 maç oynamanız yeterli.

Almazsan alma birader bana ne senin kaybın.

PS oyunları yavaş yavaş PC'ye gelirken bu kayıp benim mi? :D

Oyunu kesin deneyeceğim bu haberde iyi geldi ama Steam yorumları çok kötü sizce gene de oynanır mı?

Denemeye değer. Steam'deki olumsuz yorumların sebebi yapımcı firmaya duyulan kin yüzünden, yoksa oyun kötü bir oyun değil. Blizzard'in uyguladığı saçma politikalar yüzünden oyun Steam'de bu kadar çok olumsuz yorum aldı. Oyun P2W olmadığı için yine zevk alırsınız.

@490836 sonunda aklı başında bir yorum görmek sevindirdi. Firmanın bir kazancı yoksa da basit şekilde dil desteğini eklemez. Eklediklerine göre demek ki kazançları var.

@490836 sonunda aklı başında bir yorum görmek sevindirdi. Firmanın bir kazancı yoksa da basit şekilde dil desteğini eklemez. Eklediklerine göre demek ki kazançları var.
Ya Uncharted 4 ya da God of War 3 Türkiye'de 150.000 satış sayısını geçti diye haber olmuştu 2014- 2016 dönemlerinde. Milyon sayıya ulaşamasa da satıyor yani Türkiye'de oyunlar. Ki 2018 God of War PC'ye geldiğinde mesela millet oyunu alıp duruyordu. Muhtemelen God of War 2018 o 150.000 sınırını da aşmıştır. Yani Sony parasını çıkaracak kadar satış yapabiliyor bu ülkede.

@490836 yapıyor zaten. Kızdığım nokta, bu kadar satış yapan firmanın Türkçe dil desteği getirmesini büyük lütufmuş gibi önümüze sunmaları. O zamanlarda dolar kuru 2-3 TL civarındaydı. Bir zahmet getirsin, o zamanlar kazancı iyiydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı