Overwolf programı CS:GO veya Valve oyunlarında VAC ban sebebi midir?

• Konuyu başlatan yh57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.922

yh57

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Kardeşim benden habersiz bu programı indirmiş. İnternetten araştırdım ancak soruya cevap bulamadım. Bu program başlıkta belirttiğim gibi ban sebebi midir?

1579460035810.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Kardeşim benden habersiz bu programı indirmiş. İnternetten araştırdım ancak soruya cevap bulamadım. Bu program başlıkta belirttiğim gibi ban sebebi midir?

Eki Görüntüle 488865
Discord, TeamSpeak gibi iletişim programı. Sorun olmaz.

Bu tür sorularin cevabi basit aslinda. Öncelikle VAC nedir ve nasil calisir onu bilmek gerekiyor.

VAC Nedir?

VAC "Valve Anti-Hile"nin kısaltmasıdır. Kullanıcıların bilgisayarlarında kurulu olan hileleri tespit etmek için kullanılan otomatikleştirilmiş bir sistemdir. Bir kullanıcı tanımlanabilir hile yazılımı kullanan bir bilgisayardan VAC korumalı bir sunucuya bağlanırsa, VAC sistemi kullanıcıyı gelecekte VAC korumalı sunucularda oynamaktan yasaklar.

VAC sistemi hileleri, hile imzalarını kullanarak sağlıklı bir şekilde belirler. Bir oyuncuyu diğer oyuncuya karşı üstün kılacak herhangi bir üçüncü parti değişiklik, hile veya uygun olmayan yazılım olarak sınıflandırılır ve VAC yasaklamasını harekete geçirir. Bu durum, oyunun dinamik bağlantı kütüphaneleri ve çalıştırılabilir dosyalar üzerinde yapılan değişiklikleri de içerir.

Sunucu yöneticileri oyuncuları özel olarak yasaklayabilmesine karşın VAC yasaklaması yapamaz.

Aşağıdakiler VAC yasaklaması kapsamında değildir:

• X-Fire veya Overwolf gibi sohbet yazılımları kullanmak
  • Sistem donanımı yapılandırmaları
  • Ekran kartı sürücüleri gibi, güncellenmiş sistem sürücüleri

Dikkat ederseniz Valve bahsettiginiz yazilimin VAC yasaklamasi kapsamina girmedigini belirtmis.

Simdi farkli bir yazilimdan söz edecek olursak; Kullandiginiz yazilim oyun dosyalarina müdahale ediyor mu? Herhangi bir DLL dosyasi veya calistirilabilir dosyada degisiklik yapiyor mu? Evet mi? O zaman yasaklama almaniz büyük bir ihtimal. Eger bu dediklerim olmuyorsa VAC yasagi alma ihtimaliniz yok.

Bir de makro kullanimi var. Makro kullanimi her ne kadar VAC yasagi almaniza sebep olmasa da, CS: GO gibi oyunlarda Overwatch tarafindan yasaklama alma ihtimali var. Sonucta makro sayesinde diger oyunculara karsi üstünlük sagliyorsunuz. Makro oyun dosyalarinda degisiklik yapmadigi icin VAC sistemi tarafindan tespit edilmiyor.

Ha bir de oyun dosyalarinda hicbir degisiklige, modlamaya izin vermeyen oyunlar da mevcut. Bunlari da degisiklik yapmadan önce kendiniz arastirmaniz gerekiyor. VAC sisteminin calisma mantigi bircok oyunda ayni olsa da isleyisi farkli olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı