Oyun açılınca ekran gidiyor

Koraynn

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2019
Mesajlar
77
Çözümler
1
Bilgisayarı normal şartlarda kullandığım zaman hiçbir sıkıntı yok ama ne zaman ekran kartını devreye sokacak bir şey yapsam monitör kapanıyor ve kasa çalışmaya devam ediyor. Eğer hiçbir şey yapmadan 2-3 dakika kadar beklersem PC kendi kendine restart atıyor. PC restart atana kadar arka planda o sırada oyun sesi gelmeye devam ediyor ya da değişik bir boğuk ses cızırtısı geliyor.

Kesin ekran kartı kaynaklı bir sorun mu diyerekten " userbenchmark " testi yaptım HDD - SSD vs. testlerinden sonra sıra ekran kartı testine geldiğinde görüntü yükleniyor logo dönüyor ve ekranın kapanıp, kasanın çalışmaya devam etmesi de bir oluyor.

Bu sorun son 1 haftadır bilemediniz en fazla 2 haftadır var. Sıcaklık değerleri CPU için 70'i, GPU için 68. en fazla gördüğüm değerler. Bu da eğer şansım varsa ve oyunu aralıksız 2 saat oynadığım zaman. Ne oldu da böyle oldu hiçbir fikrim yok. Kafayı sıyırmama ramak kaldı.

Bilgisayarın donanımsal parçaları:
MSI X470 GAMING Plus -
MSI RTX2060 -
AMD Ryzen 5 3600 -
G.Skill 3000MHz 2x8 GB RAM.
500Watt bronz PSU.
 
PSU markanız nedir ?
Depolama biriminizin markası nedir ?
PSU : High Power ECO 500W.
SSD : Corsair Force le 200
Sorun ekran kartında ekran kartının driverini güncelle olmasa ram lerini temizle oda olmazsa başka bir kasada ekran kartını test et
Başka bir kasa bulmam zor ama başka bir anakart var. Hali hazırda kullandığım anakartı almadan önceki. Eğer olursa onu takayım denemek için.
 
Sorun PSU'da gibi gözüküyor. Sisteme Watt olarak yük bindiği anda yetersiz güç veriyor ise PSU kaynaklı. Başka bir PSU ile deneyiniz imkanınız var ise.

@BerkayZ87 @RPM
PSU'yu hiç değiştmedim bu zamana kadar. 2 hafta öncesine kadar hiç bir şekilde sorun da yoktu. Ne zaman bilgisayara güncelleme geldi , ekran kartı driverı değişti işte o zaman böyle oldu. Ekran kartı driver'ını sildim , tekrar kurdum yetmedi eski sürüme döndüm yenisini tekrar yükledim. Bana mısın demedi. Bilgisayarı sıfırladım gene olmadı.
 
PSU'yu hiç değiştmedim bu zamana kadar. 2 hafta öncesine kadar hiçbir şekilde sorun da yoktu. Ne zaman bilgisayara güncelleme geldi, ekran kartı driverı değişti işte o zaman böyle oldu. Ekran kartı Driver'ını sildim, tekrar kurdum yetmedi eski sürüme döndüm yenisini tekrar yükledim. Bana mısın demedi. Bilgisayarı sıfırladım gene olmadı.

Sorun donanımsal bir sorun.

Sorun sıralaması:
  • PSU da sorun olabilir.
  • Ekran kartın da sorun olabilir.
  • Disk NTFS bölümünde sorun olmuş SSD diskinizde de sorun olabilir.
 
Sorun donanımsal bir sorun.

Sorun sıralaması:
  • PSU da sorun olabilir.
  • Ekran kartın da sorun olabilir.
  • Disk NTFS bölümünde sorun olmuş SSD diskinizde de sorun olabilir.

Sorun direkt olarak ekran kartı ise hapı yuttum ben. :/
Şu an önerebileceğiniz bir çözüm var mı?
Sorunu HDD'yi değiştirerek çözdüm. Sağ ol. @Eray T
 

Geri
Yukarı