Oyun açılırken RX 5700 XT sistem reset atıyor

cannursoyy

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, Game Pass'e gelen Call of Duty oyununda karşılaştım ilk sonrasında Ghost Recon indirdim onda da karşılaştım. FIFA 24'te falan olmadı. Güç kaynağının yetersiz geldiğini düşünmüyorum. PC'yi formatladım sorun aynı. Aşağıya sistem özelliklerini bırakıyorum. Önerisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Sapphire AMD RX 5700 XT
RAM 32 GB G.Skill
AMD Ryzen 5 5600X Cougar 360mm sıvı soğutma ile birlikte.
MSI B450 Tomahawk Max-PSU ise Cooler Master TD500'ün yanında gelen 750 watt PSU'lardan.
Sıcaklık değerleri oyunlar açılırken kontrol ettim işlemci 45-50 derece bandında seyrediyor, GPU ise 50-55 derece bandında. Zaten ısınamadan sistem resetliyor kendini.

Sistemin bu yöntemlerin tamamını düzgün yaptığından bile sorun çözülmediyse sistemin de donanımsal olarak bir parça bozuk. Ayrıca Memtest ile test et dedim Windows'un kendinin yaptığı tanımlama aracı çok kötü. Tüm adımları deneyip sonuç yok ise anakartta sorun olabilir. Güç kaynağından reset atmıyor dedin. 20 25 dakika deneyip resetlemiyorsa güç kaynağından değildir. Overclock ve undervolt vs yapmıyorsun değil mi onların yapmadığını varsayarak söylüyorum eğer öyle bir durum var ise tamamen geri çek.

Yok hocam herhangi bir OC vs söz konusu değil formatladım zaten komple sistemi BIOS'tan da kontrol ettim. Anakartın bozuk olabilmesinden şüpheleniyorum çünkü önceden 8x2 RAM'lerin vardı tekini arkadaşıma verdim uzun zaman tek modül kullandım. Sonrasında da 16x2 RAM aldım ve Dual taktım RAM'leri PC açılmadı bende mecburen 1 ve 2.slotlara takmak durumunda kaldım. Bunun sebebi tabii termal macun vs değmiş olabilir işlemciye bu da yapabiliyor. Ama zannetmiyorum bunu da. Bu sebeple anakarttan kaynaklı olabilir. Yarın bir tane PSU alıp deneyeceğim Cougar 700W ikinci el garantili faturalı. Eğer ondan da kaynaklı değilse anakarttan kaynaklı demektir. Memtest86'yı yapacağım bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…