Oyun bağımlılığı

711188

Femtopat
Arkadaşlar, merhaba. Konuyu çok uzatmak istemiyorum; ailemde oyun oynamaktan kafayı bozmuş bir yakınım var. Günde neredeyse 7-8 saat oyun oynayan birisi. Bu durum hem çevresine hem kendisine zarar veriyor. Ben bu oynadığı oyunu telefonundan sileceğim ve tekrar yüklemesini istemiyorum. Play Store'dan oyunu tekrar indirmesini engelleyebilir miyim?

Arkadaşlar, merhaba. Konuyu çok uzatmak istemiyorum; ailemde oyun oynamaktan kafayı bozmuş bir yakınım var. Günde neredeyse 7-8 saat oyun oynayan birisi. Bu durum hem çevresine hem kendisine zarar veriyor. Ben bu oynadığı oyunu telefonundan sileceğim ve tekrar yüklemesini istemiyorum. Play Store'dan oyunu tekrar indirmesini engelleyebilir miyim?

Ebeveyn kontrollerini kullanarak Play Store'un indirmesini engelleyebilirsiniz.
  • Play Store'u açın.
  • Menü simgesine (üç yatay çizgi) dokunun ve ayarlar'a gidin.
  • ebeveyn kontrolleri seçeneğini bulun ve etkinleştirin.
  • Bir pın oluşturun. Bu pın, ebeveyn kontrollerini değiştirmek veya devre dışı bırakmak için gerekecek.
  • uygulamalar ve oyunlar kategorisine gidin ve yaş sınırlamasını belirleyin. Bu sınırlamayı seçtiğiniz oyunun yaş sınırlamasına göre ayarlayabilirsiniz.

Silersen etrafa daha çok zarar verir.

Dostum bu tarz sorunlar için oyuna erişimini engellemek pek etkili bir çözüm değil. O oyun olmazsa başka bir oyun bulup onu oynar. Burada yapılması gereken kişiye faklı perspektifler kazandırarak hayatında olumlu anlamda etki gösterecek türden hobiler kazandırarak sonuçlar gözlemlenmelidir. Belli bir aşamadan sonra o oyunlarla olan bağı yavaş yavaş azalacaktır. Özellikle bağımlılıklar insanın genellikle kendinde eksik bulduğu bir takım problemler sonucu ortaya çıkar.

Önümde oyun oynamamak için hiç bir engel yok ama zevk almıyorum arkadaş. Zevk alanlar nasıl alıyor anlamıyorum.
İşden çıkıyorum, bilgisayar başına geçip oyun oynuyorum.

IMG_20240509_192337.jpg
Bu bebeği boşuna mı dizdim.

Bu arada oyun ile ilişiğini kesmeniz pek bi işe yaramaz, karşınıza alın ve konuşun.

Hocam büyüdükçe oyun oynama süresi azalır.

Haklısın ama bahsettiğim kişi bir çocuk değil, yetişkin bir adam o yüzden oyuna değil hayatına odaklanması gerekiyor
Yetişkin bir insansa niye bu kadar karışmaya çalışıyorsunuz onu anlamadım. İsterse oyun bağımlısı olur, isterse her gün kafelere gider bütün gün boyunca. Birinin kişisel eşyasına, telefonuna izinsizce girmekten bahsediyorsunuz. Bunun yerine düzgünce konuşsanız olmaz mı mesela? İki normal insan gibi?

Ve sadece "yakınım" diyorsunuz. Ona şaşırdım.

Son düzenleme:
Yetişkin bir insansa niye bu kadar karışmaya çalışıyorsunuz onu anlamadım. İsterse oyun bağımlısı olur, isterse her gün kafelere gider bütün gün boyunca. Birinin kişisel eşyasına, telefonuna izinsizce girmekten bahsediyorsunuz. Bunun yerine düzgünce konuşsanız olmaz mı mesela? İki normal insan gibi?

Ve sadece "yakınım" diyorsunuz. Ona şaşırdım.
Kıskanıyorlar hocam. İnsanların oyun oynamasını yediremiyorlar. Herkesin kendileri gibi olmasını ve bu kapitalist sisteme ayak uydurmasını istiyorlar. Eğer kendilerinden farklı bakış açısında olan bir insan görürlerse onu dışlıyorlar ve kalıplaşmış toplum sözleriyle onu toplumdan ayırıyorlar. Bir nevi Platon'un Mağara Alegrosi gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı