Şimdi hocam her Valorant'a girdiğimde ilk tur pingim 1.400 1.500'lere çıkıyor. İnternetin hızını ölçüyorum normal gözüküyor. Oyunu kapatıp açınca düzeliyor bir çözüm var mıdır acaba?
Selam, amme hizmetidir.
Bugüne kadar bu saçma sorun yüzünden defalarca ceza aldım. En son hesabım 1 yıl banlandı ama sonunda gerçek çözümü buldum. Ve inanın bana, “bu muydu yani?” diyeceksiniz. Hemen anlatıyorum.
Öncelikle sorun, tamamen internet sağlayıcınızdan kaynaklı değil. Bence Riot istemcisinden de kaynaklanıyor. Oyuna başlarken sizi düşük ping alacağınız sunucuya değil, rastgele başka bir sunucuya bağlıyor. Bu yüzden ilk elin başında 1000+ ping alıyorsunuz. Oyunu kapatıp açtığınızda düzeliyor çünkü yeniden sunucu bağlantısı yapıyor, ama ceza almanız için zaten bu süre yetiyor.
Bu sorunu çözmek için yapmanız gerekenler çok basit:
IPv6'yı kapatın
- Denetim Masası > ağ ve internet > ağ durumu ve görevleri'ne girin.
- Sol kısımdan “bağdaştırıcı ayarlarını değiştir” kısmına tıklayın.
- Kullandığınız internet bağlantısına sağ tıklayın > özellikler deyin.
- Açılan pencerede “ınternet protokolü sürüm 6 (TCP/IPv6)” yazan kutunun tikini kaldırın.
DNS ayarlarını değiştirin
- Aynı pencerede “ınternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)” yazısına çift tıklayın.
- Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin.
- DNS kısmına şunları yazabilirsiniz:
- 1.1.1.1 — 1.0.0.1 (Cloudflare)
- 8.8.8.8 — 8.8.4.4 (Google DNS)
- Eğer Superonline kullanıyorsanız:
- 208.67.222.222 — 208.67.220.220 (OpenDNS bu biraz daha iyi çalışıyor Superonline'da)
oyun sunucusunu manuel seçin
İlk olarak sadece sunucu seçimini manuel yapıp deneyin. Eğer sorun çözülmezse yukarıda anlattığım DNS ayarları işinize yarayacaktır. Bende bu yöntem sonrası o ilk el 1000+ ping sorunu tamamen bitti. Ceza döngüsünden de kurtuldum. Umarım sizde de işe yarar. Eğer yine sorun olursa yorumlara yazın, beraber bakarız.
- Oyuna girin.
- Oyun arama ekranında oyuncu kartınızın sağ üstünde ping değerlerini kontrol edin.
- Sizin için en düşük ping hangi sunucudaysa (İstanbul, Frankfurt vb.) Onu manuel olarak seçip öyle oyun arayın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.