Oyun Bilgisayarı İçin İşlemci ve Ekran Kartı Önerisi

10 Yıl çok uzun bir süre.

GTX 1080 TI ve Ryzen 1800X almalısınız o zaman şu an en güncel sistem budur.

Yani ne kadar götürür bilmiyorum ama en fazla bu götürür götürebilirse.

Asus, MSI, Zotac, Inno 3D, Gigabyte, gibi bilindik markalar olsun yeterli.
Şu an elimdeki acer aspire 5745g'nin bile 6. senesi oluyor. Ve şu an toplayacağım bilgisayarın bakımını düzenli bir şekilde yapabilirim. 10 yıldan fazla bile gideceğine inanıyorum.

Sizin belli bir bütçe limitiniz yok mu? Yoksa ben buraya en güncel ve en yüksek kalite parçalardan eksiksiz bir bilgisayar da toplarım fakat çok daha F/P odaklı sistemler toplamak bence daha mantıklı, illa da en güncelini almaya takılmayın bence.
Bütçe limitim 10k-15k arası. Sizin fikrinizi düşüneceğim ama hani 1800x almak varken 1700 :)

Ryzen 1800X ve GTX 1080 TI alın.

Kasa olarak Aerocool Project 7 bakabilirsiniz. 500 TL.

Aerocool Project 7 P7-C1 - Ayarlanabilir 8 Renk Ön Ledli, Full Cam Yan Panelli, USB 3.0 Oyuncu Kasası

500 TL az kasaya derseniz buyrun:

Frisby Gamemax Serisi FC-9200G Alüminyum Gaming Kasa

Araba motoru büyüklüğünde eskiden inceleme fırsatım olmuştu 10 fanlı. Dev gibi. 1800 TL.
Bu kadar cafcaflı bir kasaya ihtiyacım yok. Aynı zamanda 10 fana da ihtiyacım olduğunu sanmıyorum. 1800 TL'nin bir kasa için pahalı olduğunu düşünüyorum daha ucuzları tercihimdir.

Alışverişimi Vatan Bilgisayar'dan yapacağım, mağazasından direk. Başka bir siteden yapmayacağım.

Bu kadar cafcaflı bir kasaya ihtiyacım yok. Aynı zamanda 10 fana da ihtiyacım olduğunu sanmıyorum. 1800 TL'nin bir kasa için pahalı olduğunu düşünüyorum daha ucuzları tercihimdir.

Elbette hocam. 15K görünce attım yine de.

Aerocool Project 7 Kasa 500 TL. Alabilirsiniz gayet hoştur.

15 Bin TL Vatan için 10 Bin TL demek.

Vatan'ı hiç sevmiyorum. Hem kazık hem de hiç yardımcı olmuyorlar.

@56648 Bu hocamız sistem aldı ordan eve getirdi sistemi anakartın bios güncellemesini yapmayı unuttuk.

Kabylake bir işlemci (G4560) takacaktık. O da Vatan da yoktu. İnternetten aldık mecburen. Vatan'da İ3 6098p kakalamaya çalıştılar hocama. Almadı elbette.

Vatan demişki bizi ilgilendirmez. Size Skylake işlemci önerdik. İşlemciyi alacağınız yer yapsın güncellemeyi.

Affedersiniz ama bu adiliktir. Arkadaş o kadar para verdi sisteme, alış-veriş yaptı sizden. Sen gel de 5 dakikalık güncellemeyi yapma.

Bir de yapmak zorundalar yani anakart nereden alındıysa tüm sorunları, işleri alındığı yerde halledilir.

Adamların dediği şey şuna benzer:

Ben Bim den çikolata aldım geri iadeye gittim bana Şok a gidip iade etmemi söylediler gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
15 Bin TL Vatan için 10 Bin TL demek.

Vatan'ı hiç sevmiyorum. Hem kazık hem de hiç yardımcı olmuyorlar.

@56648 Bu hocamız sistem aldı ordan eve getirdi sistemi anakartın bios güncellemesini yapmayı unuttuk. Kabylake bir işlemci takacaktık.

Vatan demişki bizi ilgilendirmez. Size Skylake işlemci önerdik. İşlemciyi alacağınız yer yapsın güncellemeyi.

Affedersiniz ama bu adiliktir. Arkadaş o kadar para verdi sisteme, alış-veriş yaptı sizden. Sen gel de 5 dakikalık güncellemeyi yapma.
Biliyorum Vatan'ın az adiliğini gerek Youtube'dan gerek başka yerlerden görmedim değil. Ama ucuzluğu ilgimi çekti. Ve alışverişi internetten değil mağazanın ta kendisinden yapacağım. Çünkü sitedeki bazı parçalar internetten satılmıyor. Müşteri hizmetleri beni ilgilendirmez İnşallah.

Biliyorum Vatan'ın az adiliğini gerek Youtube'dan gerek başka yerlerden görmedim değil. Ama ucuzluğu ilgimi çekti. Ve alışverişi internetten değil mağazanın ta kendisinden yapacağım. Çünkü sitedeki bazı parçalar internetten satılmıyor. Müşteri hizmetleri beni ilgilendirmez İnşallah.

Ucuz olduğunu söyleyen ilk kişisiniz :D Vatan kazıklığı ile bilinir.

Eğer İstanbul/Şişli taraflarında otuyorsanız Nanokatalog isimli mağazadan elden almanızı öneririm.

Çok daha ucuz ve samimi bir ekibi var.

Ucuz olduğunu söyleyen ilk kişisiniz :D Vatan kazıklığı ile bilinir.

Eğer İstanbul/Şişli taraflarında otuyorsanız Nanokatalog isimli mağazadan elden almanızı öneririm.

Çok daha ucuz ve samimi bir ekibi var.
Örnek olarak, önerdiğiniz nanokatalog sitesinde, Ryzen 7 1800x 2352 Tl, Vatan'da 2269 TL. Diğer parçalar da daha ucuz. Antalya'da oturuyorum sizin gibi. :)

Örnek olarak, önerdiğiniz nanokatalog sitesinde, Ryzen 7 1800x 2352 Tl, Vatan'da 2269 TL. Diğer parçalar da daha ucuz. Antalya'da oturuyorum sizin gibi. :)

Vaay :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı