Oyun bilgisayarı ile yayın bilgisayarı arasındaki farklar

Bi' G4560 ile i5 7600K'nin yayın esnasında işlemlere vereceği performans farklı olur diyorsunuz yani. Anlayamadığım yayın esnasında Windows ne yapıyor da işlemci ön plana çıkıyor?
Oyunda genelde tekil çekirdek önemli fakat yayında çekirdeklerin hepsi daha sağlıklı kullanıldığı için yüksek çekirdekli i7-R7-X99 sistemler öne çıkıyor. Örneğin XEON sisteme oranla G4560 daha iyi oyun performansı sergiler.

Bi' G4560 ile i5 7600K'nin yayın esnasında işlemlere vereceği performans farklı olur diyorsunuz yani. Anlayamadığım yayın esnasında Windows ne yapıyor da işlemci ön plana çıkıyor?
Eğer aynı olsaydı performansları kimse 5 6 milyar işlemciye vermezdi. Emin ol. :)

Bir de çözünürlüğü göre de değişiyor. Mesela 1080P'de işlemciye daha az yük biner iken, 4K'da daha fazla yük biner. Bunu denedim çünkü. :) Ne kadar fazla çözünürlük o kadar fazla işlem gücü ve çekirdek sayısı. :)
4K'da hem oyun oynayıp hem de yayın yapacaksan Ryzen 7 modellerine bakmalısın kesinlikle. :)

"Ryzen çıkmadan önce" ama şuan Ryzen çıktı ve Ryzen öneriyoruz. Tartışma çıkaracak laflar sarfetmeye gerek yok.
Ben de aynı şeyi söyledim zaten. Senin amacın ne?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı