Berkay ERTÜRK
Hectopat
İlk yapılan testlerde Intel daha önde denildiği için öyle dedim.
Son düzenleme:
Ryzen zorunluluğu yok ortada. Ryzen çıkmadan önce Intel öneriyorduk zaten bay bilmiş. Gidip de FX öneren yoktu.Bu arada yayın bilgisayarının Ryzen olma zorunluluğu nereden çıktı? Ryzen çıkmadan önce ne yapıyordu bu millet?
Yayın için özel bilgisayarlarda işlemciler daha güçlü olur. Oyun oynanmayacağı için ekran kartı giriş seviyesi falan seçilebilir. Oyun bilgisayarlarında ise daha çok ekran kartına yatırım yaparsın. Mesela i7 7700K + GTX 1050 Ti alacağına i5 7600 + RX 580 alırsın.
Tek bilgisayardan yapılacaksa ve ağır oyunlar oynanacaksa her ikisi de iyi olması lazım o zaman. Eğer biri yayın biri ise sadece oyun için olacaksa dediğim gibi olur.Hocam ben bu sistemleri oyun yayını yapmak için topluyorlar sanıyordum. Iyi oldu bunu öğrendiğim.
Bi' G4560 ile i5 7600K'nin yayın esnasında işlemlere vereceği performans farklı olur diyorsunuz yani. Anlayamadığım yayın esnasında Windows ne yapıyor da işlemci ön plana çıkıyor?Tek bilgisayardan yapılacaksa ve ağır oyunlar oynanacaksa her ikisi de iyi olması lazım o zaman. Eğer biri yayın biri ise sadece oyun için olacaksa dediğim gibi olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.