Steam Oyun çıkarmak için şirket kurmak gerekli mi?

Salih7158

Decipat
Katılım
19 Mart 2023
Mesajlar
2.286
Makaleler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 18 yaş altında olan biri olarak Steam'de oyun çıkarmak istiyorum. 100 dolar falan vs. olayları biliyorum. Merak ettiğim Steam'de oyun çıkartmak için kendimiz şirket kurmamız mı gerekiyor? Bu işler nasıl ilerliyor? Notere falan gitmemiz mi lazım? Son olarak da şirketin sermayesi olması mı lazım?
 
Para kazanıyorsan vergisini vermelisin yani her türlü bir şirket kurman lazım. Steam senden vergi numaranı filan zaten isteyecek.
 
18 yaş altında olduğun için bir ebeveyninin adıyla Steamworks açman gerekiyor. Kendi isim soyismini kullanma, işler büyüyünce sorun yaşarsın. Şirket olayına gelirsek, oyun yayınlaman için bir şirket açman gerekmiyor. (Ücretsiz olacaksa şirket açmana gerek yok.) Sadece isim soyisim ve birkaç form doldurduktan sonra oyunu yayınlayabilirsin. Ancak olurda para kazanırsan, mecbur o şirketi açacaksın. Şirket olmazsa vergi kesilemez, ayrıca banka hesabına yüksek miktarda para geldiğinde sana sorarlar o para nereden geliyor diye, durumu izah edip şirketim yok dersen vergi kaçakçısı ilan edilirsin.

1714593508018.png

Ekstra sorun varsa alabilirim, iyi çalışmalar. 😊
 
Son düzenleme:
18 yaş altında olduğun için bir ebeveyninin adıyla Steamworks açman gerekiyor. Kendi isim soyismini kullanma, işler büyüyünce sorun yaşarsın. Şirket olayına gelirsek, oyun yayınlaman için bir şirket açman gerekmiyor. (Ücretsiz olacaksa şirket açmana gerek yok.) Sadece isim soyisim ve birkaç form doldurduktan sonra oyunu yayınlayabilirsin. Ancak olurda para kazanırsan, mecbur o şirketi açacaksın. Şirket olmazsa parayı çekemezsin vergi kesilemez, ayrıca banka hesabına yüksek miktarda para geldiğinde sana sorarlara o para nereden geliyor diye, durumu izah edip şirketim yok dersen vergi kaçakçısı ilan edilirsin.

Eki Görüntüle 2184144

Ekstra sorun varsa alabilirim, iyi çalışmalar. 😊
Şirket açmak için ebeveyn izni mi gerekiyor peki? Notere gidiyoruz sanırsam.
 

Geri
Yukarı