Oyun geliştirme ve programlama bölümü nasıl?

Arkadaşın da dediği gibi hocam burs kazanmak vs. hem çok daha ağrılı hem de kaybetme sıkıntısı var ve stresli ayrıca ablma da aynı anda okuduğu için bizimkilere çok yük olur. Yapay zeka olayına gelirsek de haryır hocam ilgim yok bu hayatta severek yapabileceğim ve tutkumun olduğu tek şey oyun tasarımı ve developerlık sevdiğim şeyin peşinden gitmek istiyorum her şeyi rayına oturtacağım konusunda kendime inancım tam en azından mutlu olurum: 3
Başarılar hocam, sevdiğin işi yapmak en güzeli tabi 👍

Bu sene YKS sınavına gireceğim ve aklımda olan tek bölüm dijital oyun tasarımı bölü müydü fakat devlet okulu olarak sadece 2 adet okulda bu bölüm vardı: Muğla sıtkıkoçman ve kahraman maraş istiklal üniversitesi. Mskü fena olmasa da maraş lise bozması bir okul ve en kötü ihtimal oraya girip yatay geçiş yapmayı planlıyordum lakin 2024 senesi ilke birlikte Ege Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve ondokuz mayıs üniversitesinde ön lisans olarak oyun geliştirme ve programlama bölümlerinin açılacağını gördüm her ne kadar 2 senelik olsa da mesleğin kendini geliştirmekten geçmesi ve tutkuma daha erken, kolay ve daha iyi şartlar altında hem de çok da uzak olmayan bir şehirde (bursa da yaşıyorum) gidebilmek aklımı çelen bir konu. Fikirleriniz nelerdir? Bu konuda beni aydınlatabileceğiniz alanlar var mı?
Merhaba en son ne karar aldınız ne yapıyorsunuz ?

Merhaba en son ne karar aldınız ne yapıyorsunuz?

Şu anda Eskişehir teknik, Eskişehir Anadolu, Ege Üniversitesi, çomü ve samsun Ondokuz mayıs Üniversitesi oyun geliştirme ve programlama bölümlerini tercih ettim. Ayın 20'sinden sonra yerleştirmeler açıklandıktan sonra hangilerinden kabul aldıysam aralarından tercih yapacağım ama eğer içime sinmeyen bir sonuç elde edersem belki mezuna kalabilirim şu anki fikir ama gitmek ve 2 sene içinde fena olmayan bir network edinip indie bir ekip kurmak istiyorum eğer nasip olursa.

Şu anda Eskişehir teknik, Eskişehir Anadolu, Ege Üniversitesi, çomü ve samsun Ondokuz mayıs Üniversitesi oyun geliştirme ve programlama bölümlerini tercih ettim. Ayın 20'sinden sonra yerleştirmeler açıklandıktan sonra hangilerinden kabul aldıysam aralarından tercih yapacağım ama eğer içime sinmeyen bir sonuç elde edersem belki mezuna kalabilirim şu anki fikir ama gitmek ve 2 sene içinde fena olmayan bir network edinip indie bir ekip kurmak istiyorum eğer nasip olursa.
Kanka neresi geldi sana bende aynı bölümü Eskişehir teknik te kazandım mümkünse bilgi alışverişi yapabilir miyiz ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı