Oyun Geliştirmeyi Kolaylaştıracak Yapay Zeka Araçları Sunan Unity Muse Duyuruldu

Pek hakim değilim bu işlere, neyi kolaylaştıracak bu yapay zeka?

Kabaca özetlersem yapılması gereken işleri doğru algoritmalarla yapay zekanın üzerine atıyorsun, bu da belki bir ofis dolusu insanın aylar sonunda bitireceği işi saatlere düşürüyor. İş yükünü ise yapay zekanın yaptığı işteki bozukları giderme, düzenleme olarak yönlendiriyorsun.

Bu da işin boyutuna ve yapay zekanın becerisine göre kat kat daha hızlı sonuç olarak eline düşüyor. Makine öğrenme ile zamanla daha da gelişiyor ve gelişecek.

Ama yapay zeka vakti gelince tek başına oyun yapabilecek seviyeye gelse dahi insan faktörü her zaman olmak zorunda hayalgücü etmeninden ötürü.
 
Kabaca özetlersem yapılması gereken işleri doğru algoritmalarla yapay zekanın üzerine atıyorsun, bu da belki bir ofis dolusu insanın aylar sonunda bitireceği işi saatlere düşürüyor. İş yükünü ise yapay zekanın yaptığı işteki bozukları giderme, düzenleme olarak yönlendiriyorsun.

Bu da işin boyutuna ve yapay zekanın becerisine göre kat kat daha hızlı sonuç olarak eline düşüyor. Makine öğrenme ile zamanla daha da gelişiyor ve gelişecek.

Ama yapay zeka vakti gelince tek başına oyun yapabilecek seviyeye gelse dahi insan faktörü her zaman olmak zorunda hayalgücü etmeninden ötürü.

Ne güzel Activision CoD'u artık senelik değil aylık çıkarıp yılın en çok satanı olur.😅 bu arada gerçekten iyiymiş. Rockstar'in 10 senede bir oyun yapmasını beklememiş oluruz.
 
İleride yazılım anlamında çok nitelik sahibi değilseniz iş gücü değeriniz azalacak gibi geliyor bu yapay zeka muhabbetleri yüzünden tabi ki yazılımcıya ihtiyaç bitmez ama 1 birim işi 1 birim zamanda yapıyorsan yapay zeka sayesinde 3 birim işi 1 birim zamanda yapıp aldığın 3 birim paraysa 1 birime düşecek gibime gelmeye başladı.
Teknolojik gelişmelerde ki hemen hemen iş dallarının hepsinde böyle olmaya başlıyor.
Her gün forumda 10 defa tekrarlıyorum bunu. Şimdiden AI ile iyi geçinip işlerinizi ona yaptırırken bir yerden de bilgilerinizi muhafaza etmeye alışın. İleride altında çalışacağınız adam kodları kendisi tek tek yazan adamla değil de toollar ile aynı işi yapıp daha süratli olan adamı çalıştıracak yanına. Keza siz iş veren olunca da durum değişmeyecek. Hızlı adamı tercih edeceksiniz.

Nasıl 2000 başlarında bilgisayar ve internet kullanmak bir meziyetti, bugün de yapay zekaya yaslanıp onu saçmalatmak değil de onunla paralel bir projede ilerlemek bir meziyet. Bunu da yapay zekaya bilgi sızdırmadan yapmak önemli tabi.

İleride para edecek şey kodun kendisini yazmak değil ancak kaliteli proje planlaması yapmak, diyagramlar üzerinde çalışmak, algoritmalar yaratabilmek, kod güvenliğini sağlamak, nizami şekilde uygulama geliştirmek gibi noktalar olacak. Şimdi de öyle ancak ilerinin farkı sadece kod yazan adamı sistemde barındırmayacak olması.

Biz bir projeye başlıyoruz, yallah proje dökümanlarını hazırlamak zaten 1 hafta sürüyor.

  • Bu projenin ana hatları ne?
  • Amaç ne?
  • Kullanıcı hikayesi ne?
  • Anahtar özellikler ne?
  • Ek özellikler ne?
  • Abonelik sistemi ile gelecek özellikler ne?
  • Kullanıcının görüntüleyebileceği ne kadar arayüz var?
  • Arayüzlerin herbirinde ne işlemler yer alıyor?
  • Bu arayüz işlemlerinin Use-Case diagramları yazıldı mı?
  • Bu işlemlerin algoritmaları önce flowchart şeklinde yazıldı mı?
  • Bu flowchartlardan çıkan Class ve Class Variables belirlendi mi?
  • Bu classların arasındaki ilişki ve relational database prensiplerine göre çizildi mi?
  • Genel olarak parçalar bütün haline geldiğinde bir noktada tıkanma var mı?
  • Bir yerde bir işlem gereksiz ya da birden fazla sefer tekrar etmiş mi?
  • Kodlamaya başla.
  • Hangi sınıf ve metotlar abstract?
  • Nerelerde Inharitance var, hangileri Super hangileri sub class?
  • Kullanmamız gereken Interface'ler nerelerdeler?
  • Exception Handling yapıldı mı?
Bir veri tabanı kullanılmıyorsa Allah bereket versin yoksa bir ton da veritabanı prensibi var ki o bu yazdıklarımdan da uzun. Uzatmaya gerek yok sadece kod kısmına kadar yazdım ki belli olsun. Kodlama bu işin son kısmı. Yazılımın eline aldığı nokta son kısım, ileride gereksiz olacak kısım da bu yüzden sadece kodlayan kısım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı