Oyun Görüşlerim #1: L.A Norie

Mr.Acar

Kilopat
Katılım
5 Aralık 2017
Mesajlar
4.505
Makaleler
14
Çözümler
172
Yer
Türkiye/İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1521878528
Merhabalar. Oyun görüşlerimi belirleyen bir seriye başlamaya kadar verdim. Spolier vermeyeceğim, ancak vereceğim zamanlarda 'Spolier Kutusu' içine alacağım. Oyunu oynamayanlara kesinlikle okumayın. Umarım hoşunuza gider iyi Sosyal'ler.

Bugün inceleyeceğim oyun Team Bondi tarafından geliştirilmiş, Rockstar Games tarafından Windows, PlayStation 3, (Sonradan PlayStation 4) Xbox 360 (Sonradan Xbox One) ve Nintendo Switch için, 17 Mayıs 2011 yılında yayımlanmış tek kişilik ve dedektifi hikaye türünde bir video oyunudur.

upload_2018-1-31_0-11-46.png


Oyun, 1947 yıllarında Los Angeles'da geçen dedektif oyunudur.

Oyun, bir gece bir cinayette bulduğumuz ipuçları ve vakalar sonucu LAPD Polis Merkez'i tarafından dedektifliğe terfi edilen bir polis memurunu (Bu karakter biziz, Cole Phelps) anlatan bir oyun. Farklı vakalar, farklı karakterler ve farklı dedektif odalarında bir kariyer anlatıyor oyun.

upload_2018-1-30_23-39-9.png


Bu arada Rockstar deyince aklımıza GTA gelmesin. Oyun ne GTA havası veriyor ne de hikayesi veriyor. Rockstar bambaşka bir oyun projesine girmiş.

Amacımız davalarda yaptığımız soruşturma, sorgulamalar ve bulduğumuz deliller faydalanarak kariyerimizi geliştirmek ve uzmanlaşmak. Hikaye ile birlikte tabii. Oyunu anlatacağım bilmiyorum. Detaylar çok var. Bulduğumuz ipucu ve sorgulamalar hikayeye akış ve hız veriyor. Oyun 4 temel dedektif masasına ayrılıyor. Trafik, ahlak, cinayet ve kundakçılık.

upload_2018-1-30_23-38-24.png


Bunlardan en sıkıcısı kesinlikle cinayet masası idi. O masa sürekli kendini tekrarlıyor, sıkıcı. Şahsen cinayet masası beni çok sıkmıştı. En eğlenceli ve aksiyonlu masa, ahlak idi. O masa mükemmeldi. Ama bu cinayet masasında yaptığı işkenceyi unutmama sebep olmadı!


upload_2018-1-30_23-38-1.png


Oyunu oynayış basit ve kolay. Silah fazla kullanmıyoruz ama silah mekaniği diyelim, iyi değil. Oyun optimizasyon sorunlusu ve 30 FPS kilidi var. Ve hangi sisteme sahip olursak olalım, sabit 30 FPS bile alamıyoruz yer yer. Bu sinir bozucu ve üzücü.

upload_2018-1-30_23-47-33.png


Oyunun grafik bölümüne gelirsek, hiç alışagelmedik bir teknolojiye sahip. Tabii GTA gibi grafiğe sahip değil. Alt sınıfta biraz daha. Ama biraz daha iyi olabilirdi. Belki geleceğin teknolojisi MotionScan olayı var. MotionScan grafikte olağan kusurları bile örtecek bir teknoloji.

upload_2018-1-30_23-41-40.png


MotionScan, oyun yüz ifadelerini iyileştirmek için hazır aktörler, onlarca kameranın her yüz ayrıntısının 3D görüntüsünü çektiği stüdyoda oturuyorlar. Yani bir stüdyoda gerçek insanların 3D modelini bilgisayara sanallaştırıp, oyuna aktarılıyor. Bu sayede oyuna yaklaşık 250.000 yüz ifadesini oyuna kolayca aktarabiliyorlar. Bu da beden dilinin oyunun içerisinde önemli olduğu dikkat çekiyor. Ki gerçekten öyle.

upload_2018-1-30_23-40-41.png


Kısaca MotionScan teknolojisini böyle tanımlayabiliriz. Ayrıntılı bilgi veya merak edenler için şuraya bırakayım:
L.A Noire 25-30 saat oynama süresi veren bir oyun. Bu 30 saatte sıkılmadım değil. Yatmadan önce 1-2 saat oynayacağım oyunlar oluyor. L.A Noire bu kategoriye giriyor. 1-2 saatten sonra sıkıyor oyun.

upload_2018-1-30_23-41-57.png


L.A Noire Steam'da sadece 25 lira. İndirimlerde 10 liraya kadar gördüm.
Puanlamaya gelirsek:
  • Hikaye-->5/10
  • Oynayış-->5/10
  • Ara sahne gidişatı--> 7/10
  • Grafik-->7/10 (2011 Yılına Göre)
  • Optimizasyon-->3/10
  • Fiyat/Performans-->8/10
  • Genel puanlama 5/10 (Geçer)
Umarım oyunu almayı düşünenlere güzel bir rehber olmuştur. İyi Sosyal'ler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 30 FPS'den fazla aldim ve hic kasma yasamadim.

Bence oyun gayet guzel benim cok hosuma gitmisti ve hic sıkılmadim diyebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ön yargılı olmak istemiyorum fakat GamePlay videolarını izledim bana oldukça sıkıcı geldi.
Oyun sıkıcı değil, sadece yavaş. Tabii sıkıcı olan bölümleri de vardı. Ama genel itibariyle yavaş...

@uukkayy nasıl kaldırdınız kilidi? Bazı yöntemler var. Arkadaşımda işe yaradı, ama bende nedense işe yaramadı. Oyun güzeldi, ama işleyişi diğer oyunlara göre ağır. Herkesin oynayacağı bir oyun değil.
 
Öncelikle elinize sağlık. Bu oyun belirli bir kitleye hitap ediyor zaten. Sıkıcı olsun veya olmasın, oyun için harcanan emek göz ardı edilemez. Her sene yeni bir kopyası çıkan ve bir seri haline gelmiş oyunların yanında, bu oyun cevher gibi kalıyor.
 
Düşük sistemli bilgisayarlar için güzel bir oyun.
Aslında güncel sistemlerde bile sorun çıkartan bir oyun. Sistem gereksinimlerinin üstünde bir sistemde bile sıkıntı çıkartıyor. Ama ne olursa olsun 30 FPS'yi kabul etmeliyiz.
 
Aslında güncel sistemlerde bile sorun çıkartan bir oyun. Sistem gereksinimlerinin üstünde bir sistemde bile sıkıntı çıkartıyor. Ama ne olursa olsun 30 FPS'yi kabul etmeliyiz.
Konsol Port'u olduğu için birde oyunu yapan firmanın bütçesi fazla olmadığından sorunları normal karşılayın. 2K Games sadece yayınlama desteğini sağlıyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı