Oyun için 1 TB SSD vs 1 TB HDD + 500 GB SSD

DarkFloor

Hectopat
Daha fazla  
1 TB SSD ile mi daha iyi oyun oynanır yoksa 1 TB HDD + 500 GB SSD ile mi daha iyi oyun oynanır?

Yüksek ve orta kapasiteli oyunlar oynayacağım.

Depolamaya bağlı. Bilgisayara 10'dan fazla oyun yüklemeyeceksen 1 TB SSD oyun için fazlasıyla yeter. Benim bilgisayarda 170 GB'lik Flight Simulator 2020, 110 GB'lık Red Dead Redemptiıon 2, 40 GB'lık The Witcher 3 ve Crysis 3 yüklü ama daha yarısı bile dolmadı Windows dahil.

HDD çekilmez. Yavaştır, cızırtı yapar. 8 TB M.2 SSD'ler bile çıkmışken harddisk üretimine son verilmeli artık. SSD vazgeçilmezdir. Bedava verseler takmam HDD.

1024 GB zaten yeterli olacaktır. SSD'yi tercih ederdim.
1024 GB zaten yeterli olacaktır. SSD'yi tercih ederdim.
1 TB HDD kullanıyorum. ÇEKİLMİYOR. Valorant'ı bir saate açıyor. Bilgisayar geç açılıyor. En kısa sürede bu SSD'yi alacağım. Eğer 500 GB SSD almak istersen, bunu almanı öneririm.

Kullandığınız hard disk modeli ne? 1 saat normal değil de.
Bir saat dediğim lafın gelişi. Garip bir BUG var. Oyunu açıp giriş yapıyorum, yükleme ekranında kalıyor. 2 kere ALT-TAB yapmazsam açılmıyor asla. 24 saatte bile açılmıyor. Oyun başlama ekranında ise eğer ALT-TAB'daysam ben oyunu açana kadar maç başlamıyor.

1 TB SSD öneririm. 500 GB SSD'nin kapasitesi daha çabuk dolacak ve bilindiği üzere SSD'ler belirli doluluk oranından sonra yavaşlarlar. Normal bir kullanıcı ve 30 MBIT gibi bir internet bağlantısı varsa dizi veya film arşivlemeden istediği zaman istediğini izliyor internetten. Müzik de keza öyle. Şu an 1 TB HDD'me baktım. Videolar (dizi, film, her biri 5 GB'lık oyun kayıtları dahil) 100 GB yer kaplamıyor. Diğer arşiv niteliğindeki şeyler de toplasan 20-30 GB tutmuyor.
Bu tarz senaryolarda 1 TB SSD oyun ve arşiv için yeterli. İleride lazım olursa yine SSD alarak iki SSD'den birini arşiv vs. olarak kullanbilirsin. Sistemimdeki HDD önceki sistemimden kalma diye kullanıyorum. Yoksa 240 GB Corsair MP510 windows için kullanırken oyunları 1 TB Samsung 860 EVO'ya kuruyorum. 1 TB SSD'ye kurulu oyunlar:
COD (Multiplayer ve Warzone), BF5, BF1, R6 Siege, PUBG olup bunlar 547 GB yer kaplıyor.
Bu arada not düşeyim BF5 ve COD'u HDD'ye kurduğumda oyunun ilk 5 dakikası kadar droplar sürüyor. SSD'ye taşıyınca droplar kalktı. Arkadaşım da denedi bu olayı bilgisayarında. O da doğruladı bu olayı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı