Oyun için APU işlemci önerisi

Ramazan Ö

Hectopat
Ryzen 5 3400G düşünüyordum ama stokta bitiverdi. Gördüğüm kadarıyla 2 tane alternatifi var:

Bunlar da AMD sitesindeki bilgiler:
İşlemci için ayırdığım bütçe 1600 TL. İşlemci daha düşük fiyata olursa monitörü biraz daha yüksek tutacağım.

Buradaki işlemcilerden birisi 4/8 ve 6 GPU çekirdeği içeriyor, diğeri 4/4 ama 8 GPU çekirdeği içeriyor. Hangisi daha performanslı olur? İkisinden birine OC yapsam Ryzen 5 3400G performansına yakın bir performans elde eder miyim?

Ryzen 5 3400G ile bunlar arasında çok fark olur mu? Beklemeye değer mi? Açıkçası ne zaman beklesem sonu benim için iyi olmadı :D

Oynamayı düşündüğüm oyunlar:
  • CS:GO
  • Belki Valorant
  • Warband ve modları
  • Age of Empires 2 DE
  • L4D2
  • Kaldıracaksa Dying Light
  • Bannerlord
  • Sistemin kaldıracağı CoD oyunları.
Ryzen 3 4300GE hakkında fazla test videosu bulamadığımı ve işlemciyi 3200MHz CL16 değerlerinde çift kanal RAM ile kullanacağımı da belirteyim :)

@Akif hocam, Ryzen 3 3200G kullanan birisi olarak ne düşünüyorsunuz?

Not: Büyük ihtimalle ekran kartı takılmayacak.

Son düzenleme:
Ryzen 3 4300GE kesinlikle daha makul ve daha performanslı.
3400G'den de mi?
Hocam, önerdiğiniz işlemciler arasında 4300GE daha mantıklı kafadan. 4 çekirdek fazla ayrıca OC yaparsanız iyi bir performans sunar.
4 Thread daha fazla hocam.

Diğer işlemcide 8 GPU çekirdeği olması kafamı karıştırıyor. :confused: Yoksa 2. el Ryzen 5 3400G bakmak daha mı mantıklı?

Hocam önerdiğiniz işlemciler arasında 4300GE daha mantıklı kafadan 4 çekirdek fazla ayrıca OC yaparsanız iyi bir performans sunar.

Ryzen 3 4300GE kesinlikle daha makul ve daha performanslı.

hocam daha iyi bir dahili GPU kullanması sebebiyle APU sistemde 2200G (yanlış yazmışım) veya 3400G daha iyi olmaz mı?
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Kusuruma bakmayın fiyatlar hiç sabit değil.
Bende APU sistem dizmeyi düşünüyordum ve 1500'e 3400G ilanı gördüğümü hatırlıyorum.
Fiyatlar burada da uçmuş :(

Oyun performansı anlamında 5 TL'lik bile fark yok. İnsanlar 4. nesil diye daha iyi sansa da APU'da geçerli değil bu. İşlem gücü anlamında fark olsa da oyun performansı aynı. Eğer ileride ekran kartı takmayıp sabit şekilde kullanacaksan 3200G al geç boşa para dökme.

Oyun performansı anlamında 5 TL'lik bile fark yok. İnsanlar 4. nesil diye daha iyi sansa da APU'da geçerli değil bu. İşlem gücü anlamında fark olsa da oyun performansı aynı. Eğer ileride ekran kartı takmayıp sabit şekilde kullanacaksan 3200G al geç boşa para dökme.
Hocam, yani 2 GPU çekirdeği 4 Thread açığını kapatır diyorsunuz. Herhangi biri Bannerlord oynatır mı? Yoksa ikisi yerine 2. el 3400G mi almalı?

Ya bu sayılara takılmayın. Eğer bir kez alıp değiştirmeden kullanacaksan en yüksek oyun performansına odaklan. O da 3400G'de var elbette. 3200G ile arasında aşırı fark olmasa da temiz, düzgün, garantili bir ürünü değerinde alabiliyorsan 3400G alınabilir ikinci elde de.
Kendim 3200G kullanıyorum fark olmaz. Al geç. CS:GO rahat oynatır.
BF 1 Ultra ayarlarda oynatıyor. BF 5 de oynadım.
Abart *. Hangi çözünürlükte oynatıyor?

BF4 nasıl olur hocam?
1080p Medium 60 FPS sabit.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı