Oyun için en iyi Linux dağıtımı nedir?

Furkanxg

Hectopat
Makaleler
2
İşlemci: Intel Core i5 8250U 1.60 GHz (8 CPU's) -1.80 GHz.
Ekran kartı: Intel UHD Graphics 620 / AMD Radeon R5 M330 (görev yöneticisinde 4 GB GPU belleği, VRAM 128 MB)
RAM: 1/2 8 GB RAM 2400MHz.
Disk: HDD, yazma hızı 120 MB.

Witcher 2'yi 30 FPS oynanabilir düzeyde çalıştırdı, GTA 4'te ortalama 45 FPS veriyor. Sistem güncel oyunları tam çalıştıramadığı için genelde 2010 yapımlarını kullanıyorum. Dolayısıyla bunları net 60 FPS'de çalıştırmam gerekiyor. İnternetten araştırdığımda drauger OS'dan "oyun için en iyisi" diye bahsedildiğini gördüm. Ama Technopat'taki konularda ve YouTube performans testlerinde adı bile geçmiyordu.

Linux'a hâkim biri dağıtcı tavsiyesinde bulunursa çok memnun olurum.

Birden 30 FPS'den 60'a cikarman çok zor onu belirteyim oncelikle. Oyun için de belli bir dağıtım şart değil. Garuda kurabilirsin, içinde Steam, Lutris, oyun için gerekli olan şeyler yüklü gelir, kurmak ile ugrasmazsin.

İşlemci: Intel Core i5 8250U 1.60 GHz (8 CPU's) -1.80 GHz.
Ekran kartı: Intel UHD Graphics 620 / AMD Radeon R5 M330 (görev yöneticisinde 4 GB GPU belleği, VRAM 128 MB)
RAM: 1/2 8 GB RAM 2400MHz.
Disk: HDD, yazma hızı 120 MB.

Witcher 2'yi 30 FPS oynanabilir düzeyde çalıştırdı, GTA 4'te ortalama 45 FPS veriyor. Sistem güncel oyunları tam çalıştıramadığı için genelde 2010 yapımlarını kullanıyorum. Dolayısıyla bunları net 60 FPS'de çalıştırmam gerekiyor. İnternetten araştırdığımda drauger OS'dan "oyun için en iyisi" diye bahsedildiğini gördüm. Ama Technopat'taki konularda ve YouTube performans testlerinde adı bile geçmiyordu.

Linux'a hâkim biri dağıtcı tavsiyesinde bulunursa çok memnun olurum.

Herhangi bir Linux dağıtımını kurup geçebilirsin ama oyun ve performans için bazı ayarları önden yapması dolayısıyla Garuda'yı tercih edebilirsin. Alternatif olarak direkt oyun için düzenlemesi olmasa da büyük bir topluluğa sahip olan ve Windows'tan geçen kullanıcılar için ideal bir dağıtım olan Linux Mint'e bakabilirsin.

Durum (Yan Hesap): Garuda xfce dağıtımını kurdum ve diğer oyunları deneme fırsatım olmasa da CS2'yi 20-30 fps arası çalıştırıyor. Lâkin masaüstünden ve hantallığından pek âlâ değil ki Mint veya Fedora'yı ileride deneyeceğim. Linux'a geçecek arkadaşlara buradan başlamalarını daha çok tavsiye ederim. Garuda'nın tek güzel noktası muhtemelen diğer Linux'larda da bulunan web'de gezinirken fan sesinin artmamasıydı.

Hangi dağıtım olursa olsun bence hepsine.
"Corectrl" kurulmalı ve overclock yerine tam tersi underclock yapılmalı bu sıcaklarda default ayarlar bile aşırı ısınır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı