Oyun için en iyi Linux dağıtımı nedir?

Pop cosmic masaüstü ortamıyla uğraştığı için mevcut sürümü bayağı geri kaldı. İstiyorsan beta sürümünü indir ancak dediğim gibi beta olduğu için hatalarla karşılaşma ihtimalin daha yüksek.

Çok problem olacağını düşünmüyorum ya çoğu YouTuber deniyor yani de alakası olmayabilir ama ben popülerlik açısından konuştum.

Arkadaşlar oyun için en iyi Linux dağıtımı var mı? Yani hangisi daha uygun? Söylerseniz sevinirim.

i3110M 8 GB RAM 465 GB HDD Intel HD 4000.

Zaten şöyle bir sistemde GTA 5 Forza oynayacak halim yokya hem oyun için hem de günlük kullanım için ya.

Hocam Bazzite zaten kuracağım Fedora tabanlı Linux'lar HDD için kötü ve PC'yi bayağı yoruyor SSD'ye geçene kadar Pop OS kullanmak istiyorum ya da Fedora harici bir şey olabilir.
Pop OS önermeme sebebim Ubuntu tabanlı olduğu için paketlerin çok eski olması, dolayısıyla güncel donanımlarda sorun çıkarabiliyor. HDD'ye kurduğunuz sürece en hafif dağıtım bile yavaş çalışacaktır, Windows da kursanız yavaş çalışacaktır.

Pop!_OS önermeme sebebim Ubuntu tabanlı olduğu için paketlerin çok eski olması, dolayısıyla güncel donanımlarda sorun çıkarabiliyor. HDD'ye kurduğunuz sürece en hafif dağıtım bile yavaş çalışacaktır, Windows da kursanız yavaş çalışacaktır.

Hocam şimdi Fedora bazzite yani Windows 10 göre 2 kat daha yavaş çalışıyor HDD sorunu nedir bilmiyorum.

Hocam tamamda Steam Proton falan ön yüklü mü değil o yüzden iş görmez bence.

Hocam sudo apt install Steam yazacaksınız otomatik iniyor zaten veya grafik arayüzünden mağazasından kurabilirsiniz(Play Store gibi)

Hazır paket kurmak bence bir avantaj değil yapay zekaya indirmek istediğiniz şeyi sorun size verdiği kodu Konsol'a yapıştırın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı