Oyun İçin Hangi Linux?

En basitinden Discord bile sistemin düzgün çalışmadığı bildiği için ayrıca .DEB dosyasını veriyor harici olarak kurabilesin diye.
Sayısız dağıtıma Discord kurdum. Sadece Ubuntu'da programın bozuk kurulması ile alakalı hata almıştım. Onu da tek komut ile çözdüm.(Komut: sudo apt install -f)
Ki önüne gelen dağıtım oluşturduğu için programların dağıtımları arası uyumsuzluk sorunu diye bir şey var.
Sadece AppImage dosyalarında bunu yaşadım.

Oyun oynamak için Linux kuran birisinin özgün yazılım, açık kaynak vs umurunda olur mu?

Umrunda değilse bu onun eksisi.
GNU/Linux işletim sistemi olduğu için değil, özgür yazılım olduğu için kullanılır, bu felsefeyi önemsemeyen için zaten GNU/Linux bir şey ifade etmez.

Arkadaşlar zaten Network öğrencisiyim yani burda bazı arkadaşlar adam oyun için söylüyor yok uçbirim veya işletim sistemi umrunda olur mu tarzı yorumlar yapmışlarda yani bizde çöp değiliz tabii ki beynimiz var Allah’a şükür, kendi çapımızda bir şeyler biliyoruz. Ben sadece Linux tabanlı sistemlere çok hakim olmadığımı söyledim ve fikir danışmak istedim. Kardeşim şu daha iyidir deyip geçerseniz sevinirim. Lüzumsuz yere birbirimizin ağız tadını bozmayalım, teşekkürler.

Arkadaşlar zaten Network öğrencisiyim yani burda bazı arkadaşlar adam oyun için söylüyor yok uçbirim veya işletim sistemi umrunda olur mu tarzı yorumlar yapmışlarda yani bizde çöp değiliz tabii ki beynimiz var Allah’a şükür, kendi çapımızda bir şeyler biliyoruz. Ben sadece Linux tabanlı sistemlere çok hakim olmadığımı söyledim ve fikir danışmak istedim. Kardeşim şu daha iyidir deyip geçerseniz sevinirim. Lüzumsuz yere birbirimizin ağız tadını bozmayalım, teşekkürler.

Ben Fedora kullanıyorum ve tavsiye ederim. Masaüstü olarak da KDE kullanıyorum, bunu kesinlikle tavsiye ederim.

Network öğrencisiyim derken tam anlamadım ne olduğunu. Açıklayabilir misiniz?

Ben genel olarak oyun için Linux kuran kişiler için söyledim. Size hitap eden hiç bir mesajım bulunmuyor dönüp bakarsanız.
Umrunda değilse bu onun eksisi.
GNU/Linux işletim sistemi olduğu için değil, özgür yazılım olduğu için kullanılır, bu felsefeyi önemsemeyen için zaten GNU/Linux bir şey ifade etmez.
Felsefeler için değil iş yapmak, günü kurtarmak için işletim sistemi kullanılır. Yapılan iş oyun da olabilir. Aya fırlatılacak olan roketin motor tasarımı da olabilir.
Kendim de Açık kaynak yazılımı savunan birisiyim ancak;
"Bir yazılım açık kaynak değil bu benim yazılım felsefeme uymuyor bu yüzden kullanamam."
"Resmi paket yöneticisinde olmadığı için dışarıdan yazılım kurmam."
Gibi Saçma hareketlerde de bulunmam

Kardeşim şu daha iyidir deyip geçerseniz sevinirim.
VirtualBox veya VMWare üzerine gözüne kestirdiğin 3-5 tane dağıtımı kurup her birini 2-3 gün kullan.
En çok hoşuna gideni Dual boot olarak kur. Daha ileri aşama belki Windows'u komple aradan çıkarabilirsin. Ancak işin içinde oyun varsa Windows'suz acı çekersin.

Felsefeler için değil iş yapmak, günü kurtarmak için işletim sistemi kullanılır.

GNU/Linux'un temel amacı özgür yazılımdır, bunun da kendine göre kuralı vardır, GNU/Linux kullanan bu kuralı kabul ederek kullanmalıdır, aksi halde her şeyinden şikayet etmeye meyilli olur.
Yani GNU/Linux bir pazar malı olmadığı için ve insanların özgürlük hakkını kullanabileceği bir işletim sistemi olduğu için onu şikayet etme hakkımız yoktur, zira bizim olan bir şeyi kime şikayet edeceksin.
Örneğin kendinde bir sorun gördüğünde bunu kendine şikayet edebilirsin, GNU/Linux da aynen böyledir, toplumundur.

GNU/Linux'un temel amacı özgür yazılımdır, bunun da kendine göre kuralı vardır, GNU/Linux kullanan bu kuralı kabul ederek kullanmalıdır, aksi halde her şeyinden şikayet etmeye meyilli olur.
Yani GNU/Linux bir pazar malı olmadığı için ve insanların özgürlük hakkını kullanabileceği bir işletim sistemi olduğu için onu şikayet etme hakkımız yoktur, zira bizim olan bir şeyi kime şikayet edeceksin.
Örneğin kendinde bir sorun gördüğünde bunu kendine şikayet edebilirsin, GNU/Linux da aynen böyledir, toplumundur.
Ücretsiz, Özgür ve Bizim olduğu için. Sorunlarını, kusurlarını ve eksiklerini görmezden mi gelelim?
Ben olanları yazıyorum. Daha iyi olabileceğini söylüyorum. Ve tekrar belirtiyorum; Kendim ve çoğu diğer Linux kullanıcı için de; Mentalite için değil işini görmek için kullanır. Örnek; Sade olduğu için. Basit olduğu için. Çok yönlü olduğu için. 8 MB RAM ile bile çalışabilecek kadar hafif olduğu için, Var olan comunity'si için, Belki arayüzü için, Aşırı özelleştirilebilir olduğu için vs. vs.

Eğer kabul edip şikayet etmeseydik Dünya üzerinde hiç bir şey gelişmezdi, ilerlemezdi. İnsanoğlu her zaman hep daha fazlası, daha iyisi, daha hızlısı, daha güzelini ister.

Eğer kabul edip şikayet etmeseydik Dünya üzerinde hiç bir şey gelişmezdi, ilerlemezdi. İnsanoğlu her zaman hep daha fazlası, daha iyisi, daha hızlısı, daha güzelini ister.

Eh, işte biz de onun için GNU/linux diyoruz, söz konusu salt eleştirmekse biz de eleştiriyoruz, eleştirmek ile onu ret etmek malumunuz ayrı şeylerdir.
Örneğin, GNU/Linux'u eleştirmek ile geliştiricileri eleştirmenin ayrı şeyler olduğu gibi.
Biz geliştiricileri veya yazılımcıları her zaman eleştiririz, bizim özgürlük yapımızda zaten bunu götürür.
Örneğin geliştiricileri belki de benim kadar eleştiren yoktur, sırf onları eleştirdiğim için kendi dağıtımımı kendim yaptım, eleştirmeseydim illedelinux adında bir dağıtım olmayacaktı.
Bizim kabul ettiğimiz geliştiriciler ne dayatıyorsa anlamında değildir, bizim kabulumuz GNU/Linux temel felsefesi, yani özgür yazılımdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı