Oyun İçin Hangi Linux?

Oyun için Linux kullanılmamalı. Sadece meraktan deneyimlemek istiyorum dersen orası farklı.
Ben oyunlarımı Linuxta oynuyorum. Doğrusu şu Linux oyunları Linuxta oynanabilir.
Arkadaşlar zaten Network öğrencisiyim yani burda bazı arkadaşlar adam oyun için söylüyor yok uçbirim veya işletim sistemi umrunda olur mu tarzı yorumlar yapmışlarda yani bizde çöp değiliz tabii ki beynimiz var Allah’a şükür, kendi çapımızda bir şeyler biliyoruz. Ben sadece Linux tabanlı sistemlere çok hakim olmadığımı söyledim ve fikir danışmak istedim. Kardeşim şu daha iyidir deyip geçerseniz sevinirim. Lüzumsuz yere birbirimizin ağız tadını bozmayalım, teşekkürler.
Distrowatch'tan istediğini kullanabilirsin. Oyun odaklıyım diyen dağıtımlar var fakat çok da önemli değil.

Arkadaşlar, Windows dışı işletim sistemi istiyorum artık. Genel olarak Steam'den PUBG, CS:GO, R6 oynuyorum veya LOL. Linux hakkında aşırı derecede bilgim olmadığı için açtım konuyu. Hangi işletim sistemi daha iyidir oyun konusunda ve elimde Windows kurulu SSD var, bir de 100GB boş alanı olan HDD var. Oyunlarım SSD'ye kurulu. Linux'a geçtiğim zaman SSD'den oyunları açabilir miyim?
Dostum kendini biraz geliştirmek istersen gentoo linuxe bak ben oyunarda en iyi performansı gentoo ile alıyorum.
Ben Ubuntu yerine Mint öneririm illa Debian tabanlı olacaksa. Fedora veya Manjaro'ya da göz atabilirsiniz.
Ubuntu bence gereksiz bir distro. 1 hafta sonra: Ubuntu üzerinden Windows USB'si nasıl hazırlarım? diye konu açmanız olası.
Hocam ubuntu yerine mint öneririm nasıl bir olay mint de ubuntu değil mi?

Yanlış anlama ama boşuna uğraşırsın. Hemen hemen vakit kaybı. Farklı bir arayüz vs. istiyorsan Windows'un güzel temaları var. Veya Windows sürümünü değiştirebilirsin.
Geçen bir site keşefettim Devian Art diye temalar var Windows 10 için. Os X temaları, retro temelar falan var. Güzel yani beğendim. Bunun yanı sıra güzel fare simgeleri falan var. Bence denemeli insanlar.

Harici yazılım kurmaktan bahsediyorsun.
GNU/Linux, "ben güvenliğe önem veririm, benim depom dışında paket kurarsan sorumlusu da sensin" diyor.
Bundan güzel bir uygulama olur mu, ne güzel işte senin güvenliğin için sana rağmen seni korumaya çalışıyor.

Merhaba, GNU/Linux'a bende yeni girdim de arkadaşın bahsettiği uygulama ve sizin dediğiniz farklı depolar neler oluyor. Mesela ben cısco packet tracer, tor, Chromium, Spotify, xournal++ uygulamlarını kullanıyorum. Cısco ve Spotify farklı depodan sayılıyor sanırım?

Merhaba, GNU/Linux'a bende yeni girdim de arkadaşın bahsettiği uygulama ve sizin dediğiniz farklı depolar neler oluyor. Mesela ben cısco packet tracer, tor, Chromium, Spotify, xournal++ uygulamlarını kullanıyorum. Cısco ve Spotify farklı depodan sayılıyor sanırım?
sudo apt install uygulama şeklinde yüklediğiniz uygulama dışındakiler muhtemelen depo dışı uygulamalardır. Bazen ek depolar tanımlayıp yine bu komutla yükleyebilirsiniz. Bu depolar da dış depolar olur genelde.

Dostum kendini biraz geliştirmek istersen Gentoo Linux'e bak ben oyunarda en iyi performansı Gentoo ile alıyorum.

Hocam Ubuntu yerine Mint öneririm nasıl bir olay Mint de Ubuntu değil mi?

Ben de Ubuntu yerine Mint öneririm çünkü Ubuntu kurulumunu RTX 2060 ekran kartlı bilgisayarıma yapamazken Mint ile bunu başarabilmiştim. Belki benim de hatam olmuş olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı