Oyun için HDD alınır mı?

Cnzxr

Decapat
Yeni sisteme geçiş yapacağım fakat elimde sadece 250 GB SSD var. Oyunlar cok yer kaplıyor neredeyse maksimum 1 2 oyun kurabiliyorum. SSD'ye 1000 TL vermek yerine HDD'ye 300 400 verip 1TB'lik alıp sadece oyunları kurmayı düşünüyorum. İşletim sisttemini SSD'ye kuracağım sonra M.2 SSD alınca ona geçeceğim. Kısaca oyun için HDD alsam sıkıntı olur mu 30 saniye 1 dk lık geç acılmalar sıkıntı etmem bu hariç bir problem yoksa aliyim diyorum.
SSD 1TB alana kadar 2 TB'lık HDD alabiliyorum ve aşırı sıkıntı ediceni düşünmüyorum bilen biri yazarsa daha iyi olur.

Yeni sisteme geçiş yapacağım fakat elimde sadece 250 GB SSD var. Oyunlar cok yer kaplıyor neredeyse maksimum 1 2 oyun kurabiliyorum. SSD'ye 1000 TL vermek yerine HDD'ye 300 400 verip 1TB'lik alıp sadece oyunları kurmayı düşünüyorum. İşletim sisttemini SSD'ye kuracağım sonra M.2 SSD alınca ona geçeceğim. Kısaca oyun için HDD alsam sıkıntı olur mu 30 saniye 1 dk lık geç acılmalar sıkıntı etmem bu hariç bir problem yoksa aliyim diyorum.
SSD 1TB alana kadar 2 TB'lık HDD alabiliyorum ve aşırı sıkıntı ediceni düşünmüyorum bilen biri yazarsa daha iyi olur.

240GB SSD 1TB HDD kullanıyorum M.2 girişim yok. Gölge yüklenmeleri falan bazı oyunlarda zor oluyor almanı önermem bende bazı oyunlarda kullanıyorum bazı oyunları SSD'ye kuruyorum sıkıntılar çekiyorum ama tavsiyem bekle M.2 al.

HDD oyun amaçlı artık alınmaz.

Ben sıfır WD blue 2TB 256 Cache'li hızlı bir disk aldım. Bazı oyunlar da Texture'ler geç geliyor. Biraz bekleyip öyle oynuyorum. FPS konusunda sorun yapmaz zaten fakat anlık takılma falan yaratabilir. Bazı oyunları özellikle Online tabanlı internet isteyen oyunları hep M.2 SSD'ye kuruyorum. Bazı hikayeli ve internet gerektirmeyen oyunları da hard diske kuruyorum. Biraz da test ediyorum oyundan oyuna değişiyor çünkü bazıları HDD'de yavaş kalıyor bazıları güzel çalışıyor. Mesela NFS oyunları ( Payback, heat ) SSD'de oynanmalı. İnanılmaz yavaş yüklüyor HDD'de olunca.

Alınır, yani ben uzun süre HDD'de kullandım, tek sıkıntısı başlangıçta çok bekletmesi, oyunlarda falan bir sıkıntı yok geç açılmaları dışında, oda çok geç açılmıyor tabii, ben olsam elimde windowsu kurmak için küçük bir ssd varsa bütçemde çok yoksa yanına 2 TB HDD çakar geçerim. Yetmiyor çünkü 1 TB, en azından benim için, size yetiyorsa tabii SSD alın.

Yani toparlıyorum şimdi,
1 TB bana yeter, oynadığım oyunlar çok değil dersen 1 TB SSD
1 TB bana yetmez, çok oyunum var yer lazım dersen 2 TB HDD.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı