Oyun için işlemci mi ekran kartı mı?

taMMy

Hectopat
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin.
Oyun için işlemci mi daha öncelikli yoksa ekran kartı mı?

Sistem:
RX580 4 GB.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
ASUS B450M 3000MHz anakart.

Merhaba arkadaşlar kolay gelsin.
Oyun için işlemci mi daha öncelikli yoksa ekran kartı mı?

Sistem:
RX580 4 GB.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
ASUS B450M 3000MHz anakart.
Soruya cevap verirsek işlemcin ekran kartını besleyebildiği sürece ekran kartı önemlidir. İşlemci ekran kartını besleyemiyorsa da işlemci önemlidir.

Sıfırdan bir sistem toplanacaksa o bütçeye alabileceğin en iyi ekran kartını ve onu besleyebilecek uygun fiyatlı bir işlemciyi koymak bence en mantıklısıdır.

Alacağın ekran kartını besleyebilecek en iyi işlemci, en iyi ikilidir.

Dengesi olması gerek. Üst düzey işlemciye orta düzey kart takılır takılmasına ama pek F/P olmaz.

Kendi şahsi tavsiyem, AMD yerine Nvidia tercih etmeniz. AMD kartım ile siyah ekran hatası alıyorum. Bir şekilde oyun profillerimin hepsi kaybolmuş. Silinmiş. CSGO'da oyun içinde 2 defa attı. 4 rount oynayamadım. Sonra maçı 16-14 kaybettik. Ben o maçı tam oynasaydım çok rahat kazanırdık. Ama maalesef maç kaybettik. Benim yüzümden.

Bu herkese ders olsun.

Hangi oyunları oynayacağına göre değişir. Mesela csgo oynayacaksan işlemci daha önemli ama Pubg oynayacaksan ekran kartı daha önemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı