Oyun için LCD LED vs TN Monitör

Profesyonel oyuncu iseniz TN panel almanızı tavsiye ederim tepki süresi açısından. Fakat benim için renk canlılığı daha önemli diyorsanız IPS panel monitörlere de bakabilirsiniz.

Öncelikle neyin ne olduğunu öğrenmenizde fayda var.

LCD LED vs TN monitör diye bir şey yok. TN bir panel tipidir. LCD ve LED ise bir aydınlatma tipi. Siz her halükarda LED arka aydınlatmalı bir monitör alacaksınız (Bütçeniz yetiyorsa OLED de alabilirsiniz tabi...). O LED aydınlatma üstünde de TN, IPS, VA veya AHVA gibi panel tiplerine bakacaksınız.

Ben düşük gecikme süresi olan 144+ Hz bir IPS veya türevi alın derim.

Öncelikle neyin ne olduğunu öğrenmenizde fayda var.

LCD LED vs TN monitör diye bir şey yok. TN bir panel tipidir. LCD ve LED ise bir aydınlatma tipi. Siz her halükarda LED arka aydınlatmalı bir monitör alacaksınız (Bütçeniz yetiyorsa OLED de alabilirsiniz tabi...). O LED aydınlatma üstünde de TN, IPS, VA veya AHVA gibi panel tiplerine bakacaksınız.

Ben düşük gecikme süresi olan 144+ Hz bir IPS veya türevi alın derim.
Monitör için OLED? Ekran yanması oluşur, zaten OLED Monitör yok diye biliyorum. Ben de 144Hz VA Panel öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı