Oyun için Linux dağıtım önerisi

Ama destek açısında diyorum.
Destek acisindan ne?

SteamOS APU'larda nerdeyse kusursuz calisiyor. Legion Go'ya kurdum (Z1 Extreme islemcili bir el bilgisayari), bir tane ayar yapmama gerek kalmaksizin oyun oynamaya baslayabiliyorum.

Bazzite ise Fedora Atomic uzerine insaa edilmis bir dagitim. Dolayisiyla Fedora'nin ne kadar destegi varsa Bazzite'in o kadar destegi var. Gamescope moduyla da indirmek zorunda degilsin.

Tamam o zaman bazitte mi iyi Steam OS mi?
Amac daha agirlikli oyunsa, kontrolcun varsa, bir SteamOS dene derim. Herkese acik surumu daha yeni yayinlandi, her configte kusursuz calismayabilir ama kusursuz calistigi zaman, hic bir seyle ugrasmana gerek kalmiyor. Steam'den oyunu indiriyorsun ve oynuyorsun. Hepsi bu.

Eger amac daha agirlikli gundelik kullanimsa ve ara ara oyun oynarim diyorsan, Bazzite. Oldukca dolu bir paket olarak geliyor oyunlari desteklemek adina. Steam Gaming Mode (gamescope mode) ile indirirsen, Steam OS gibi bu da kontrolcu dostu olur. Ancak Steam Gaming Mode olmaksizin da indirebiliyorsun. Bu durumda istedigin masaustu ortamini secersin, kafana gore takilirsin.

Ikisi de tamamen oyun icin gelistirilmis dagitimlar. Ama biri direkt Valve tarafindan gelistiriliyor, dolayisiyla bug ciktigi zaman temizlenmesi genelde daha kisa suruyor. Ama ikisi de kotu degil.

Not: Steam OS kurabilmen icin Steam OS'i kuracagin diski tamamen sifirlaman gerekir. Bunu aklinda bulundurarak secim yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı