Oyun için Linux dağıtımı önerisi

Yer
Albuquerque, New Mexico
Daha fazla  
Merhaba, elimde Thinkpad T440s laptop var, oyun oynamak için hangi dağıtımı kullanmalıyım? Not: Linux'un her oyunu desteklemediğini biliyorum ama masaüstü sistemimi de yanımda taşıyamıyorum. Cihazda Windows 10 yüklü.

Sistem özellikleri.

İşlemciIntel(R) Core(TM) i5-4300U CPU @ 1.90GHz
Ekran KartıIntel(R) HD Graphics Family
İşletim SistemiWindows 10
RAM8.0 GB

Bilginiz varsa bana kalırsa Fedora en iyisi.

Buraya bakarak seçebilirsiniz.

Mint Cinnamon.

Oyun için özel istersen Nobara ama ağır gelebilir. Oyun amaçlı tasarlanan dağıtımlar ağır olur ve önceden içine çok fazla program kurulmuş olur.

Bilginiz varsa bana kalırsa Fedora en iyisi.

Bilgim var hocam peki sebebini söyler misiniz ne kolaylığı var.

Mint Cinnamon.

Oyun için özel istersen Nobara ama ağır gelebilir. Oyun amaçlı tasarlanan dağıtımlar ağır olur ve önceden içine çok fazla program kurulmuş olur.

Ağır derken kurması zor anlamında mı yoksa RAM'den dolayı falan mı biraz açar mısınız? Öneriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

SteamOS'un bir yenisi çıkmıştı ona bakabilirsiniz ancak şöyle diyeyim bu oyun için diyeceğim hemen hemen tüm dağıtımlarını kurulumu zor ve sıkıntılı yani normal ve beğendiğiniz herhangi bir dağıtımla oyun için olanların farkı çok olmaz o yüzden dediğim gibi normal bir dağıtım kurmak daha mantıklı olur.

Bilgim var hocam peki sebebini söyler misiniz ne kolaylığı var.

Ağır derken kurması zor anlamında mı yoksa RAM'den dolayı falan mı biraz açar mısınız? Öneriniz için teşekkürler.
Zor değil aksine daha kolay kullanım olarak. Cihaza ağır gelebilir anlamında dedim.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…