Oyun İçin Masaüstü vs Laptop vs Xbox One X

Abra A5 V12.1 15.6" Oyun Bilgisayarı 1 tane alıp üstüne Xbox alabilirsiniz. Ya da sadece Abra A7 V7.1 17.3" Gaming Laptop . Tabi masaüstü de alabilirsiniz.
Masaüstü derseniz anakart falan anlamam ama:
Ekran kartı olarak RX 570 (1000 TL diye düşün.)
İşlemci olarak R5 1500x hatta R5 1600 alabilirsiniz.
RAM kısmında ise (8x2) 8 GB 2400 MHZ para artarsa 16 GB 3200 MHZ veya (8x2) 8 GB 3000 MHZ RAM tercih edilebilir.

Zamanında GTA 4 oynarken ekran kartını yazmıştım monster laptop da ama ben hayatımda bu kadar çok ilgi gösteren gormedim. Adamın elinden gelse hemen oracıkta ekran kartını küllerinden tekrar doğutacak gibiydi. Yani sıkıntılı değil. Eğer sıkıntıya uğrarsınız hiç olmazsa kendinizi özel hissedersiniz.

Ne anlıyorsunuz şu konsollardan ben anlamıyorum :)
Bloodborne ve Persona 5'i ben GTX 1080 Ti SLI için değişmem açıkçası :)

Her neyse XBox One X almayı gereksiz olarak görüyorum zira Exc. oyunların hepsi ortak platform kararından dolayı PC için de çıkacak. Bunun dışında eğer seyahat etmeniz gerekiyorsa yani mobil olması gerçekten gerekliyse dizüstü almanız daha mantıklı.
Açıkçası gerçekten mobil olmasına ihtiyacınız yoksa PC toplamak çok daha mantıklı.
PS Exc. oyunları zaten sevmediğinizi söylemişsiniz o yüzden mobil olması gerektiğine çok inanıyorsanız dizüstü eğer gerekmiyorsa PC. Bu arada yazlığa veya tatile vs. gidiyorsanız Mini-ITX sistem toplamakta düşünülebilir dizüstü yerine.

Bloodborne ve Persona 5'i ben GTX 1080 Ti SLI için değişmem açıkçası :)

Her neyse XBox One X almayı gereksiz olarak görüyorum zira Exc. oyunların hepsi ortak platform kararından dolayı PC için de çıkacak. Bunun dışında eğer seyahat etmeniz gerekiyorsa yani mobil olması gerçekten gerekliyse dizüstü almanız daha mantıklı.
Açıkçası gerçekten mobil olmasına ihtiyacınız yoksa PC toplamak çok daha mantıklı.
PS Exc. oyunları zaten sevmediğinizi söylemişsiniz o yüzden mobil olması gerektiğine çok inanıyorsanız dizüstü eğer gerekmiyorsa PC. Bu arada yazlığa veya tatile vs. gidiyorsanız Mini-ITX sistem toplamakta düşünülebilir dizüstü yerine.
Hocam bana kalsa masaüstü de 2 sene sonra lisem var. Bende liseyi şu an yaşadığım yerden uzakta okuyacağım büyük ihtimal. Karar veremedim artık siz söylersiniz.

Hocam bana kalsa masaüstü de 2 sene sonra lisem var. Bende liseyi şu an yaşadığım yerden uzakta okuyacağım büyük ihtimal. Karar veremedim artık siz söylersiniz.
Sürekli git gel mi yapacaksınız ailenizin yanına? Yani senede 1 kere masaüstü taşımak çok zor değil açıkçası. Ama hafta sonları gidip gelecekseniz o zaman dizüstü almak daha mantıklı ya da bayramlarda veya 15 tatilde vs. gidecekseniz alın Mini-ITX sistem çantanızda taşırsınız. Açıkçası tam olarak ne kadar seyahat edeceğinize karar vermeniz gerek.

Skylake sistem anakart olarak b150 b250 işlemci olarakda i5 6500 6600 ekran kartı olarakda gtx 1060 6gb al birde ssd kaba taslak bunları alabilirsin hem skylake işlemciler bir nebzede olsa düştü oc işine hiç girme yüzde 5 performans için yüzde 20 fazla para verme kardeş al tak kullan.

Orijinal oyun oynuyorsanız Xbox One X derim. PC'de olan oyunlar Xbox'da da var ve Xbox One X donanımlarına sahip bir PC toplamak çok pahalıya kaçar. Diğer artısı ise, konsol oyun için daha rafinedir, uzun süre sürdürülebilir stabil performans sunar.

Xbox One X'de "emin değilim" sanırım RX 580 var ve konsolun donanım/yazılım olarak çok daha rafine olduğunu yeniden yazayım. PC alıp içine RX 580 taksan, sadece ekran kartı konsoldan daha pahalıya geliyor...

Anlatamadık, hiç anlatamayacağız.Xbox One X hiçbir zaman dediği performansı veremeyecek. Olay donanımda değil olay oyun geliştiricilerinde. Adam oyunu 5 farklı platforma geliştiriyor. Xbox'a daha çok uğraşmayacak, diğer konsollar ile birlikte 30fps olarak çalışacak.Sonrasında PC'ye 60 fps olarak gelecek. Kesinlikle önermiyorum Xbox'ı.Konsol alacak Nintendo Switch ve Ps4 tarafına baksın. Tabi Nintendo herkese göre değil, biraz daha küçük kitleye göre.Oyunu olmayan konsola para verilmez. 4K veya 60fps boş işler.Olunca güzel olmuş derim ama olmasa da şikayet etmem. Oyun güzel olsun yeter benim için. Benim tavsiyem bu yönde. Donanıma veperformansa takılmayın hiç.

Anlatamadık, hiç anlatamayacağız.Xbox One X hiçbir zaman dediği performansı veremeyecek. Olay donanımda değil olay oyun geliştiricilerinde. Adam oyunu 5 farklı platforma geliştiriyor. Xbox'a daha çok uğraşmayacak, diğer konsollar ile birlikte 30fps olarak çalışacak.Sonrasında PC'ye 60 fps olarak gelecek. Kesinlikle önermiyorum Xbox'ı.Konsol alacak Nintendo Switch ve Ps4 tarafına baksın. Tabi Nintendo herkese göre değil, biraz daha küçük kitleye göre.Oyunu olmayan konsola para verilmez. 4K veya 60fps boş işler.Olunca güzel olmuş derim ama olmasa da şikayet etmem. Oyun güzel olsun yeter benim için. Benim tavsiyem bu yönde. Donanıma veperformansa takılmayın hiç.
Örnek vereyim de insanlar daha iyi anlasın. AC Origins ve Destiny 2 30 fps olarak çalışacak.(Büyük olasılıkla)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı