Oyun için NTLite ISO'lar mı kullanılmalı?

Synxd

Hectopat
RAM
8x1 GB 2166Mhz 15CL
SSD veya HDD modeli
240 GB KİNGSTON SSD
Ekran kartı
GTX 950M
Anakart
X550VX
İşlemci
i7-6700HQ 2.60Ghz
Oyun ve genel sistem performansı için Windows 10 normal kurmak mı daha iyi yoksa NTLite gibi düzenlenmiş ISO'lar kullanmak daha mı iyi performans verir?

Düzenlenmiş ISO kullanmak sistemde karasızlık yaratabilir.
NTLite ile gereksiz uygulamaları ve hizmetleri kapatınca zaten güzel bir kaynak kullanımı olur.

Düzenlenmiş ISO kullanıyordum bir süredir fakat bazı hatalarla karşılaştım normal kurmak istiyorum fakat RAM kullanımı çok fazla kararsız kaldım bu yüzden.

Anladım. Belki yanlış hizmetleri falan kapattıysanız da olabilir. Aslında sadece uygulamaları kapatın o bile stabilliği sağlıyor.

Aslında genel olarak sıkıntım yok sadece RAM kullanımını azaltmak istiyorum GTA 5, Valorant gibi oyunlarda RAM'in hepsi kullanılıyor ve FPS drop yemeye başlıyorum.

Düzenlenmiş İSO kullanmak sistemde karasızlık yaratabilir.
Kararsızlık derken hocam biraz daha açabilir misiniz ?
Aslında genel olarak sıkıntım yok sadece RAM kullanımını azaltmak istiyorum GTA 5, Valorant gibi oyunlarda RAM'in hepsi kullanılıyor ve FPS drop yemeye başlıyorum.
Hocam sadece işletim sistemi kaynaklı olmaması lazım.Sistem özellikleriniz gayet iyi oynamak için.Kasanın temizliğini yapın termal macun yenileyin.Sonra tekrar bakın FPS drop var mı diye.

Kararsızlık derken hocam biraz daha açabilir misiniz?

Hocam sadece işletim sistemi kaynaklı olmaması lazım. Sistem özellikleriniz gayet iyi oynamak için. Kasanın temizliğini yapın termal macun yenileyin. Sonra tekrar bakın FPS düşmesi var mı diye.

Sıcaklarım yüksek fakat sorun yaratmıyor şimdilik oyunda bir süreden sonra boşta kalan RAM 100 MB gibi bir değer oluyor bu yüzden FPS drop oluyor ve bazı 3. parti yazılımlar kullanmak zorunda kalıyorum ISLC gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı