Sizinle aynı monitörü kullanıyorum. OLED yanmasını en aza indirmek için ne önerirsiniz? Ayarlardan piksel yenilemeyi açıyorum 4 saatte bir. Korkudan oyun indiremiyorum monitörü kapatıp kasa açık kalsa da monitör paneli kullanılıyor mu emin olamadım. Siz oyun indirirken, gece açık bırakırken, 10 saat açıkken bakımını nasıl yapıyorsunuz? Ayarlardaki 30 dakikalık panel bakımı harici hangi önlem alınmalı? Görev çubuğu sağa sola alın, arka plan değiştirin, parlaklık kısın deniyor bunlar etkili mi? Monitör mikrofiber bez ile silinmeli deniyor siz kullandınız mı? Kullandıysanız marka öneriniz var mı? Teşekkürler.
Piksel yenileme ayarını ben monitör beni uyardığında yapıyorum. Bazen monitör kendi kendine yenileme yapmaya çalışıyor saliselik ekran da bir görüntüde bozulma oluyor. Tabii bunu sık sık yapmıyor 10-15 dk da bir yapmaya başlıyor. Fark ettiğim anda pixel yenileme yapıyorum. Normalde bende ilk aldığımda 4-5 saatte yapıyordum pixel yenilemeyi ama chatgbt ye sorduğumda bunun doğru olmadığını söyledi sık sık yapmak iyi bir şey değilmiş. Tavsiyem eğer uzun süre kullandıktan sonra monitör kendi kendine pixel yenileme yapmaya kalkıştığını fark edersen saliselik bozulmalar görürsen anca ondan sonra yapsan daha iyi olur. Korkulacak bir şey yok yani rahat olabilirsiniz bu konuda.
Uzun süre AFK oyun indirme PC'yi açık bırakma olayında da en iyi çözüm Windows'un ekran koruyucusunu aktif tutman. Ve bu ekran koruyucusunu her zaman aktif tut sadece oyun indirirken değil.
2 dk bekleme süresi ile ekran koruyucuyu boş yaparak en iyi koruma yöntemini böyle yapabilirsin. Bu sayede sadece oyun indirmeye bıraktığında değil hem PC'nin başından 5-10 dk uzaklaştığında bile çok işe yarıyor bu ekran koruyucusu. Bu arada çekinmene gerek yok video izlerken filan bu ekran koruyucu devreye girmez. Masaüstünde boş durduğunda anca çalışır. Yani oyun oynarken filanda alt tap yapıp afk bırak. Bazı oyunlarda oyun tam ekranda afk kalınca ekran koruyucusu çalışmıyor o yüzden masaüstünde iken afk bırak.
Görev çubuğu olayında da sağa sola almaktansa görev çubuğunu otomatik gizle açık kullanıyorum. Görev çubuğu sabit kalırsa uzun süre riskli olabilir ki PC açık olduğu müddetçe ve tam ekran uygulama kullanmadığın sürece o görev çubuğu hep sabit kalacak o yüzden otomatik gizle açman çok iyi olur. İlk başta biraz alışması garip gelebiliyor ama alışınca fark etmiyorsun bile. Bir iyi yanı da ekran biraz daha büyük hissettiriyor Görev çubuğu gizli iken.
Parlaklık kısma olayına gelirsek ilk başlarda bende 30-40 civarı parlaklıkta kullanıyordum ama artık uzun bir süredir 50 Max parlaklıkta kullanmaya başladım. Çünkü HDR'i içeriklerde gündüzleri biraz parlaklığa ihtiyacım var. Parlaklığı Max seviyede kullanınca riskli oluyor diyorlar ama bence üretici risksiz parlaklık sınırını Max sınır olarak ayarlamış olabilir. Ben uzun süredir 50 de kullandığım halde bir sıkıntı yaşamadım. Üstelik bir de HDR açık kullandığım için Windows'tan sdr parlaklığını bile 79'a çektim neredeyse IPS panel monitörümden bile daha parlak kullanıyorum. Parlak olması hoşuma gidiyor. Daha iyi bir görüntü veriyor. Pek bir sıkıntı olacağını sanmıyorum 50 de kullanabilirsin bence.
Mikrofiber bez kullanmak zorundasın bu arada. Sıradan bir bez ile monitörünü silersen monitördeki izler çıkmıyor daha da kötü oluyor. Parmağınla bile dokunma monitöre. Eğer monitör kirlenirse hafif nemi bir bezle lekeyi sil ondan sonra mikrofiber bez ile üstünden geç ekranın. Markası pek önemli değil. Ben gözlük camı temizleme mikrofiber bezi ile temizliyorum

şu tarz bir mikrofiber bez olsa işini görür.
Ha bu arada yazmayı unutmuşum monitörde panel bakımı bölümündeki logo parlaklığı da düşük yap. Sabit logolarda ve oyundaki hud bölümlerindeki pixellerin ışığını uzun süre sabit kalırsa düşürüyor. Bu sayede sabit logolardan oled yanmasını önlüyor bir nebzede olsa. Öte yandan monitörün kendi kendine koruma bi yöntemi de var. Uzun süre 10-15 dk sabit bir statik ekranda bıraktığında pixellerin yavaş yavaş sağa doğru kaydığını da farketmişsindir. Oled yanmasını bi nebzede önlemek için güzel iş yapıyor monitörün yazılımı. Pixeller hareketlendiğinde yavaş yavaş pixeller eski yerine doğru kaymaya başlıyor.