Oyun için OLED monitor almak mantıklı mı?

Birkaç video açıp izleyin, OLED'ler icin zibilyon tane guvenlik onlemi var. Bazilarina cok sasirmistim hatta.
Benim kullandığım modelin içinde aktif fan var. Piksel yenileme, panel yenileme, otomatik parlaklık limitleyici (ABL), piksel kaydırma gibi özellikler var. Piksel ve panel yenileme harici zorunlu, kapatamıyorsunuz. Tasarım olarak da monitörün arkasında havalandırma delikleri var. Yeni nesil modeller de neo yakınlık sensörü var. Ekran başında değilseniz ekranı kapatıp ısınmasını engelliyor. Başka korumalar da eklenmiş olabilir pek araştırmadım. Oled paneller her nesilde dayanıklılığı artırdığı için ömrü de uzuyor. Eğer statik içeriklerle fazla işiniz yoksa ve son nesil bir model alırsanız 4 yıl gider diye düşünüyorum. Tabii bu kça saat kullandığına göre falan da değişir. Bu süreyi azaltmak veya yükseltmek kullanıcıya bağlı.

Benim kullandığım modelin içinde aktif fan var. Piksel yenileme, panel yenileme, otomatik parlaklık limitleyici (ABL), piksel kaydırma gibi özellikler var. Piksel ve panel yenileme harici zorunlu, kapatamıyorsunuz. Tasarım olarak da monitörün arkasında havalandırma delikleri var. Yeni nesil modeller de Neo yakınlık sensörü var. Ekran başında değilseniz ekranı kapatıp ısınmasını engelliyor. Başka korumalar da eklenmiş olabilir pek araştırmadım. OLED paneller her nesilde dayanıklılığı artırdığı için ömrü de uzuyor. Eğer statik içeriklerle fazla işiniz yoksa ve son nesil bir model alırsanız 4 yıl gider diye düşünüyorum. Tabii bu kça saat kullandığına göre falan da değişir. Bu süreyi azaltmak veya yükseltmek kullanıcıya bağlı.

Piksel kaydırma olayına çok şaşırmıştım. Artık OLED alırken çok da fazla düşünmeye gerek yok bence.

@Kadir021

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı