Oyun için Ryzen vs Intel

rx 480 ile kullanacağım sadece oyun ve günlük işler webde gezinme felan
O zaman kesinlikle R7 1700 tavsiye ederim. Günlük kullanımda bile 4 çekirdek ile 8 çekirdeğin farkı anlaşılabiliyor. Ki gerek uzun ömürlü olması açısında gerek çoklu çekirdekte %50'ye varan fark olmasından dolayı tavsiye ediyorum. Beraberinde gelen wraith soğutucular da gerçekten sessiz çalışıyor. B350 anakart da ucuz ve OC desteği de mevcut. Ve intel tarafına kıyasla çok daha uzun ömürlü bir chipset. TDP değeri ise cabası.

O zaman kesinlikle R7 1700 tavsiye ederim. Günlük kullanımda bile 4 çekirdek ile 8 çekirdeğin farkı anlaşılabiliyor. Ki gerek uzun ömürlü olması açısında gerek çoklu çekirdekte %50'ye varan fark olmasından dolayı tavsiye ediyorum. Beraberinde gelen wraith soğutucular da gerçekten sessiz çalışıyor. B350 anakart da ucuz ve OC desteği de mevcut. Ve intel tarafına kıyasla çok daha uzun ömürlü bir chipset. TDP değeri ise cabası.
kaç GHz amd ryzen ? 3.0 mı 3.7 mi anlamadım bir de %80 oyun için kullanacağım :)

Oyun için şuan İntel daha önde. Render tarafında ise AMD'nin bariz üstünlüğü var (çoklu çekirdekde). Ama ileride oyunlar çoklu çekirdek ihtiyacı duyabilir bunuda hesaba katmak lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun performansı açısından İ7 7700 daha iyi. Saf işlemci ve Render açısından 1700 çok daha güçlü. RX 480 modeli bu modelleri zorlanamaz bile. FPS açısından 7700 daha iyi sonuç verir. Benim önerim R7 1700 olur, tercih senin. İki işlemci de 5-6 yıl gidecek işlemciler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı