Oyun İçin Ryzen vs Intel

• Konuyu başlatan DreaT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 3.241
Intel daha performansli.
Ryzen daha fiyat/peformansli.
Pek katılmadığım önermedir. i5’lerin yeni nesillerine bakın gayet fiyat performans ürünleri var son zamanlarda fiyat performans konusunda makas kapandı sayılır. Sıfırdan bilgisayar toplayacak olsam kesinlikle i5 9400F alırdım canavar bir işlemci hem de 1250 lira civarında

bende asus laptop var hocam intel core i7 kullanıyorum işlemci olarak nvidia ekran kartı falan var after efects render almam gerekiyor render güzel alıyor ryzen alırsam aynı sıkıntı yaşarmıyım kullanmadığım işlemciyi test etmeden bu farkı anlamak zor ikilemde kaldım ryzen diyende var intel diyende tabiki pc de herzaman performas isterim...

neden intel hocam onuda açıklasaydın keşke :)
Hocam oyun için Intel, render için AMD. AMD de oyun oynanır ama i7'nin 4. ve 5. nesil işlemcilerin verdiği FPS değerini verir. Olur bir şey olmaz dersen de Ryzen al derim. Ben özellikle benchmark testlerine bakıyorum Youtube'dan. Oyun konusunda tartışmasız Intel. Ryzen Threadripper dahi diyorum. O kadar iddalı yani. Ama renderda işler değişiyor. Render aktif olarak yapılacaksa Ryzen tercih edilebilir.

Yanlış Bilgilendirme
Intel işlemciler şu an nefes alamıyor, 8.nesil Intel işlemciler bile devasa çoklu oyuncu oyunlarda yetersiz kalıyor, fiyat/performans değil o ürünlerin hiçbiri, sadece fiyat. Paranı çöpten buluyorsan Intel al, bulmuyorsan zaten AMD alacaksındır.

i7'nin 4. ve 5. nesil işlemcilerin verdiği FPS değerini verir.

O dediğin 4 veya 5.nesil işlemciler şu an can çekişiyor, çekirdek ve işleç yetmediğinden dolayı, aynı şekilde 8.nesil işlemciler bile. Fakat Ryzen 5 1600 dahi nefes alabiliyor, her şey FPS'in yüksek veya düşük olması değil, 100FPS alıyor olup sürekli FPS drop yemektense (ki işleç veya çekirdek yetmezliğinde kaçınılmazdır) 80FPS alıp dropsuz yağ gibi akan bir oyun deneyimi her zaman çok daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı