Oyun için sistem toplama

Ruşen Akman

Hectopat
Çok yararlı olacağına inanıyorum, iyi fikir :) Şu anda oyun ve online dizi vb izlemek için bir sistem toplamak istiyorum. Kasa, dvd, 550w power, 1 tb hdd, monitör vb ekipmanım iyi durumda. Diğer unsurları ortalamanın üstünde parçalarla değiştirmek istiyorum. 2000tl civarı bir bütçe ayırabilirim. AMD ve Intel bazlı farklı önerileri görmek
çok işime yarar..

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yararlı olacağına inanıyorum, iyi fikir :) Şu anda oyun ve online dizi vb izlemek için bir sistem toplamak istiyorum. Kasa, dvd, 550w power, 1 tb hdd, monitör vb ekipmanım iyi durumda. Diğer unsurları ortalamanın üstünde parçalarla değiştirmek istiyorum. 2000tl civarı bir bütçe ayırabilirim. AMD ve Intel bazlı farklı önerileri görmek
çok işime yarar..

Ben kasa ve powerı değiştirdim bir bakın isterseniz sizin için SSD koydum. Bence çok seveceksiniz sistemimi 1 TB diskinizin olması beni rahatlattı rahat rahat seçtim donanımları bu arada 12 taksit yada nakit olarak öderseniz avantajlı fiyattan yararlanırsınız(Vatan Computer).

mxqxh.png

8150 almaya gerek yok 6300 veya 6100 iş görecektir. Ayrıca oradan kalan para ile ekran kartını bir üst seviyeden alabilirsiniz. GTX 660 Ti gibi. Ayrıca AMF olacaksa tam performans için RAM ler 1866Mhz olmalı..

8150 almaya gerek yok 6300 veya 6100 iş görecektir. Ayrıca oradan kalan para ile ekran kartını bir üst seviyeden alabilirsiniz. GTX 660 Ti gibi. Ayrıca AMF olacaksa tam performans için RAM ler 1866Mhz olmalı..

Ona dikkat etmemişim önerileriniz için teşekkürler bu arada sizde bu arkadaşa yardım edin derim.

- - - Güncellendi - - -

mxtrv.png

Önerilerinizi dikkate alarak bunu topladım. HD 7970(O.C) GTX 660Ti den daha iyi bir kart yanlış mıyım ?

- - - Güncellendi - - -

Amacımız var olan konularıntek bir yerde toplanıp ulaşılabilirliğini kısıtlmak yerine farklı konular sayesinde daha kolay ulaşılabilir bir forum olamsı. Güzel çalışma, ama herkes kendi konusunu açmaya devam edecektir.

Eğer sabitlenirse işe yarayabilir bence. Bu konunun heba olmasını istemiyorum. Lütfen sabitlermisiniz.

Cooler Master'ı 600w olduğu için mi seçtiniz yoksa başka bir avantajı da var mı? Benim eski kasadan oldukça memnunum mümkünse tutmak isterim, modelini yazayım bendekilerin arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim.

Yeniden kullanmak istediklerim;
Thermaltake ARMOR+ Siyah FullTower Pencereli Kasa MX VH8000BWS
Seagate 1TB 7200 RPM SATA 32MB NCQ HD
LC-Power 550W 120MM V2.0 Aktif PFC Power
Samsung 22inch SyncMaster 2232BW LCD Monitör

Cooler Master'ı 600w olduğu için mi seçtiniz yoksa başka bir avantajı da var mı? Benim eski kasadan oldukça memnunum mümkünse tutmak isterim, modelini yazayım bendekilerin arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim.

Ekran ve HDD durabilir. Zira kasada. Ama üstteki sistemi almak isterseniz güç kaynağınızı en az 750W +80 Sertifikalı bir güç kaynağı bütçeniz yeterse de modüler bir PSU almanızı tavsiye ederim. Onun dışında önerilen sistem iyi yukarda. Ama bu dediklerinizle ekran kartına bütçe ayırabilirsiniz.

Kasan güzelmiş 600 W topladığım sisteme yeter 550w az gelir diye düşündüm power kasanın içinden geliyor. Bide USB 3.0 keyfini tat istedim o yüzden yeni kasa ekledim listeye.
Kasanda USB 3.0 varsa sistemi düzenlerim. Bu arada SSD seçmemin sebebi daha hızlı olması Harddiskin iyiymiş. SSD'ye Windows 8 kurarsan hızlı çalışır. Bilgisayar hızlı açılır. Monitörün iyi zaten o yüzden monitör önermedim.

Kasan güzelmiş 600 W topladığım sisteme yeter 550w az gelir diye düşündüm power kasanın içinden geliyor. Bide USB 3.0 keyfini tat istedim o yüzden yeni kasa ekledim listeye.
Kasanda USB 3.0 varsa sistemi düzenlerim. Bu arada SSD seçmemin sebebi daha hızlı olması Harddiskin iyiymiş. SSD'ye Windows 8 kurarsan hızlı çalışır. Bilgisayar hızlı açılır. Monitörün iyi zaten o yüzden monitör önermedim.

SSD + Win8 için bende aynısını düşünüyorum, çok teşekkürler inanılmaz yardımcı oldunuz. Kasamı zaten psu'suz almıştım, tekrar bir psu ekleyebilirim. elim değmişken 750w yapsam bir eksi yönü olur mu? Yoksa 600w mı alayım? Ben 3.0'ın hep anakartla bağlantılı olduğunu sanıyordum. 2.0 ile 3.0 portlarını değiştiremez miyim? Yeni kasa alsam bu değişikliklerle aynı fiyata gelirse sonunda kasa da alabilirim eskisini de komple babama gönderirim :)

İşletim sistemini de hesaba katarak böyle birşey çıkardım ortaya, ufak ekle çıkar önerilerinizi bekliyorum :) Özellikle ekran kartı konusunda kararsız kaldım..
my45f.jpg

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00