Oyun İçin Sistem Toplama

MSI GTX 970 VS SAPPHIRE R9 390 ???


  • Oy verenlerin toplamı
    47

Ahmet Can Kaya

Hectopat
Katılım
21 Şubat 2016
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize merhaba Technopat'lar;
Bir veya iki hafta içinde sistem toplatacağım, sinerji veya teknobiyotik den. Şuan dizüstü kullanıyorum ve hiçbir oyunu kaldırmıyor. İlk defa masaüstü sisteme sahip olacağım. Özellikle GTA 5 ve güncel oyunlar için toplatmak istiyorum. Bütçem sadece sistem için 3500 TL'dir. Aklımda böyle bir sistem var;
Toplatcamız Bilgisayar.PNG

Aklımdaki sistem uyumlu ve iyi midir? Ve sistem önerecekseniz SSD olmasın. Şimdiden teşekkürler.
Birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim;
1-)Bu sisteme üstteki sıvı soğutma fazla gelir mi yoksa iyi mi?
2-)GTA 5'i ultrada 60 fps'nin üstünde oynatır mı?
3-)İşlemci ekran kartı için yeterli mi? Darboğaz olur mu?

Cevap verebilecek biri yok mu? Önerilerinize ihtiyacım var.
 
1. Sıvı soğutmanın fazla olduğunu düşünüyorum.
2. 1080p'de 60 FPS üstü oynarsınız.
3. i5 Skylake 6500 işlemci kesinlikle darboğaz yapmaz.
 
Sıvı soğutma gereksiz. 1080p de oynarsın. Psu fazla corsair cs550 yetecektir. Darboğaz olmaz. Ssd sende var diye istemiyosan olur fakat yoksa almanı tavsiye ederim.
 
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Sıvı soğutmayı Akasa Venom İşlemci Soğutucusu ile değiştirsem bir sorun olur mu?

SSD bende yok. İlk yazımda belirttiğim gibi ilk defa masaüstü bilgisayara sahip olacağım 1-2 hafta içinde. 7200Rpm bir disk yeter diye düşünüyorum. İşlemci soğutucusunu Akasa Venom ile değiştirsem sistem iyi olur mu alınabilir güzel bir sistem olur mu?
 
Hiçbir sorun olmaz. Tavsiyem akasa venom pico olacaktır. Ssd almanı şiddetle tavsiye ederim. Sistemin bence çok güzel oldu uzun yıllar boyunca oyunları 1080p de ultra ayarlarda rahatça oynarsın.
 
Tavsiyem akasa venom pico olacaktır.
Akasa Venom Pico'yu ucuz olduğu için mi tavsiye ediyorsunuz yoksa daha mı iyi? Ona göre değiştireceğim. Cooler Master Hyper 212 Evo yoktu yoksa onunla değiştirecektim.

Sistemin son hali bu sizce uygun mu? 1-2 Hafta sonra bu sistemi alacağım herhalde, teknobiyotik sitesine toplattırayım mı? Görüşleriniz neler? Bana 5-6 sene 1080p'de ultrada kasmadan oynatır mı? Ekran kartını Sapphıre r9 390 ile değiştireyim mi böyle mi kalsın?
Toplatcamız Bilgisayar.PNG
 
Hocam pico yu önermemin sebebi kullananların soğutmasından ve sessizliğinden memnun olması. Gayet yeterli olacaktır. Daha önce teknobiyotikten alışveriş yapmadım ama yapanlar memnun genel olarak. Bence 3-4 sene rahatça ultra high oynatır sonra yavaş yavaş kısman gerekebilir. Bence ekran kartını değistirme çünkü r9 390 ile gtx 970 arasında neredeyse hiç fark yok bazı oyunlarda biri 3-4 fps fazla performans veriyor bazı oyunlarda biri. Nvidia nın yazılımsal desteği, çoğu oyunların nvidiaya optimize çıkması, geforce experience, shadow play, msi nin sapphire markasına üstünlüğü ve overclock performansı gtx 970 i öne çıkarıyor. Bence sistem gayet güzel oldukça kaliteli parçalar toplamışsın gönül rahatlığı ile alınabilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı