Oyun için Windows 10 mu 8.1 mi?

Fu-Linn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde i5 4210h, GTX860M’li bir laptop bulunmakta. Bilgisayarı genellikle oyun oynamak için kullanıyorum. Şu an sistemim Windows 10 fakat çoğu yayıncının 8.1 kullandığını gördüm. Oyunlar için 8.1 mi daha mı iyidir acaba? PUBG, Witcher 3, FIFA gibi oyunlar oynuyorum genellikle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için Home versiyon mu önerirsiniz yoksa Pro mu ? Pro da ki bazı ofis programları bilgisayarı gereksiz yorduğuna dair bazı bilgiler okudum da. Sizce ne tercih etmeliyim ?

Ben Windows 10'u önermiyorum. Kurayım, kullanayım dedim memnun kalmadım. Uygunsuz sürücüleri otomatik bulup yükledi, bazı birinci şahıs nişancı oyunlarında da fare sorunu var, ne kadar araştırsam da bu sorunun çözümünü bulamadım, güncellemeyle oluşmuş bir sorun. Oyunlarda fare yönetimini imkansız kılıyor, oyun oynatmıyor. Bu sorunu yaşadığım ve çözemediğim oyun Counter-Strike 1.6. Araştırmalarıma göre daha birçok oyunda varmış bu sorun. Bu arada bilgisayarım Windows 8.1 yüklü geldi ve Windows 10 ile uyumlu bir cihaz. Sonuç olarak sorunsuz şekilde Windows 8.1 kullanmaya devam ediyorum. Kurulumu da Microsoft'un kendi sitesinden ISO indirip tüm diski silip yeniden oluşturup temiz kurulum yapmıştım USB bellek ile.

PUBG ve CS:GO oynarken farem bazen olması gerekden çok daha yavaş dönüyor. Mouse kaynaklı sanıyordum fakat sanırım Windows 10 kaynaklı.

Windows on en son büyük updatelerinden sonra mouse hassasiyet ayarını değiştirdi. Ben CS'yi rawinput_0 olarak oynayan biri olarak bu updatelerden beri oynayamıyorum. O yüzden mecburen Windows 7'ye geri dönüş yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yaşadığınız sorunlar Windows 10 kaynaklı. Şimdilik en güncel ve sorunsuz olan Windows 8.1.

Windows 10. Fakat Windows 8.1 stabilize durumunda Windows 10'dan biraz iyi. Fakat güncel olmadığından bir süre sonra da Windows 10'a güncelleme geleceğinden Windows 10'u tercih ediyorum.

Windows 10. Fakat Windows 8.1 stabilize durumunda Windows 10'dan biraz iyi. Fakat güncel olmadığından bir süre sonra da Windows 10'a güncelleme geleceğinden Windows 10'u tercih ediyorum.
Windows 10'daki fare sorunu aylardır devam ediyor, bir düzeltme güncellenmesi hala yayınlanmamış durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…