Oyun için Windows 10 vs Linux

Çoğunlukla oyun oynuyorum. Windows dışında bir işletim sistemi kullanmadım. Farklı yazılımlar denemek istiyorum. Biraz araştırmaya çalıştım fakat net bir cevap bulamadım.

Sistem Özellikleri:

Ryzen 3 1200 işlemci
NVIDIA GT 1030 Ekran Kartı
8GB 3200MHZ Ram

Linux'un Protondb, Kali gibi yazılımları olduğunu öğrendim. Linux daha iyiyse hangisini kullanmamı önerirsiniz?
Oyun için ben Windows öneririm çünkü hem kurması daha kolay (sadece oyun yükleyip açıyorsun bundan kolay bir şey mi var?) ve ayrıca çoğu oyun Windows için optimize ediliyor. Linux çoğu oyun Windows'a çıktığı için o oyunları eğer bir Steam oyunu oynuyorsan ProtonDB ile açıyor, bazı oyunlarda güzel sonuç verirken bazı oyunlarda berbat sonuçlar verebiliyor. Steam dışı oyunlarıda Linux'ta Lutris ile oynayabiliyorsunuz ama dediğim gibi, bu oyunlar Windows'a göre optimize edildiği için daha iyi çalışıyor. Ha Linux için optimize edilmiş oyun yok mu? Var, mesela CSGO, Dirt Rally gibi oyunlar native linux desteğine sahip ve benim deneyimlerine göre Windows'a göre daha iyi çalışıyor, yani eğer üreticiler oyunlarını Linux'a optimize etseler Linux'ta oyun için çok çok iyi bir işletim sistemi ama çoğu üreticiler bunu yapmıyor.

Siz de azıcık mantık yürüterek anlamadığım için bu konuyu açtığımı anlayabilirsiniz.
Yorumlarınız için teşekkürler. Toxic arkadaşlar konuya damlamaya başlamış. Ben yavaştan kaçayım.

@qelos @Callisto1232 @Ciri Riannon yorumlarınız için ayrıca teşekkürler.
Bende mantığınızla öğrenebilirsiniz diye demiştim ama..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı